4 partiden yeni ittifak

4 partiden yeni ittifak
Zafer Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi’nin ittifak çalışmalarında sona gelindi. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Açıklamamızı...
Zafer Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi’nin ittifak çalışmalarında sona gelindi. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ardından dördüncü ittifak için de son düzlüğe girildi.

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi, uzun istişarelerinin ardından birlikte yol yürüme kararı aldı.

Öte yandan dördüncü ittifakın duyuru tarihi henüz net değil.

gazeteDuvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, ittifak çalışmalarına dair bilgi veren Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, dört siyasi parti genel başkanlarının önümüzdeki haftalarda yan yana basının karşısına çıkacağını söyledi ve “Biz açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız” dedi.

Çok yakın bir süreçte nihai toplantılarını gerçekleştireceklerini belirten Öz, “İsmi ve programının oluşturulmasının ardından açıklama safhasına girilecek” diye konuştu.

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi olarak ittifakı kuracaklarını, başka bir siyasi partinin ittifakta yer almadığını söyleyen Öz, “İttifak dikey olarak oluştu. Ama bize bir sürü parti destek veriyor. Yatay olarak büyümemiz gerçekleşiyor. Örneğin Adalet Partisi’ni destekleyen iki üç siyasi parti var. Bu ittifakta yer almayabilirler ama destekleri bizimle. Biz ittifakımızı dört partiyle yapıyoruz. Mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Öz devamında ise “Amacımızı ifade eden güzel bir ismimiz olacaktır” diyerek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin kuruluş kodlarına, Kurtuluş Savaşı felsefesine, Atatürk’e, cumhuriyete uygun olacaktır. Türkiye’nin en büyük eksiği de bence bu. Bizim en önemli farkımız milli vicdanımız, yerli ve milli oluşumuz.

‘Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmek pahasına büyüyelim’ demiyoruz. Türkiye’nin kuruluş felsefesine ters düşecek hiçbir fikriyatı benimsemiyoruz. Bizimle birlikte olacak kim varsa Atatürk ile yan yana duracak bir ölçekte olması lazım.

Atatürk karşıtları, laiklik karşıtları bizimle beraber olamaz. Hedefimiz Türkiye’nin kuruluş kodlarına Türkiye’yi geri çevirmek, milli bir ekonomi, milli bir kalkınma ve milli çizgiden taviz vermeden, cumhuriyet nasıl kurulmuşsa bayrağı düştüğü yerden kaldırmak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.