Akşener, kararını açıkladı: Ödediğim bedele razıyım

Akşener, kararını açıkladı: Ödediğim bedele razıyım
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Olağanüstü Genel Kurul'da genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı.

YENİGÜN HABER – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Seçim sonuçları kapsamında ödediğim bedele razıyım" diyerek Olağanüstü Genel Kurul'da genel başkanlığa aday olmayacağını duyurdu.

Akşener, "Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerine 'hür' ve 'müstakil' girme kararının ardından İYİ Parti içerisinde yaşanan gerilim, seçimdeki oy kaybının ardından yaşanan istifalarla bir başka boyuta evrilmişti.

Seçimde beklediğini bulamayan ve hüsran yaşayana İYİ Parti oyların yüzde 3.77'sini aldı, yalnızca 1 ilde birinci parti oldu.

Bu gelişmenin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay kararı almıştı. Partide 27 Nisan'da Olağanüstü Seçimli Kurultay yapılacak. Akşener'in de aday olup olmayacağı merak ediliyordu.

İstifa edeceği iddia edilen Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını açıkladı.

Akşener, sosyal medya hesabından "Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" açıklaması yaptı.

'SORUMLULUĞUN ŞAHSIMA AİT OLDUĞUNU...'

Akşener, açıklamasında yerel seçimlere hür ve müsakil olarak girmeyi tercih ettiklerini vurgulayıp "Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım" dedi.

Akşener, sosyal medyahesabı "X" üzerinden bir paylaşımda bulunarak, 31 Mart yerel seçimlerinin öncesi ve sonuçlarıyle ilgili süreci değerlendirdi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İYİ Parti olarak; yetkili kurulların kararı doğrultusunda seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettiklerini anımsatan Akşener, bu karraı alma sebeplerini şöyle anlattı:

"Bu kararı almamızdaki gayemiz; partimizi Türkiye’de gittikçe yerleşik hâle gelen siyasi kutupların yörüngesinden çıkartmak, milletimize de iki seçenek arasına sıkıştırıldığı rekabetsiz siyasetten kurtaracak nitelikte yeni bir seçenek sunarak ülkemize toplumsal, siyasi ve kurumsal çerçevede zararlarını hep beraber deneyimlediğimiz kutuplaşma ortamına son vermek için ilkesel bir adım atmaktı."

Bu kararı alırken, kararı alan partinin genel başkanı olarak; karşılarına kimleri aldıklarını bildiğini söyleyen Akşener, "Göğüsleyeceğimiz türlü zorlukların, gayri ahlaki propagandaların, satın alınmış iradelerce

yapılacak galiz taarruzların, elbette bilincindeydim. Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım.

Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım" dedi.

Seçimlerin ardından partisinin ve kendisinin ödedeği bedele razı olduuğunu kaydeden Akşener, "Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.