Mahalleli isyan etti: Evimizin içine kanalizasyon akıyor

Mahalleli isyan etti: Evimizin içine kanalizasyon akıyor
Silvan’ın Selahattin Mahallesi’nde açıkta akan kanalizasyon mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahallede yaşayan 20 aile “Evimizin içinden kanalizasyon...

Silvan’ın Selahattin Mahallesi’nde açıkta akan kanalizasyon mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahallede yaşayan 20 aile “Evimizin içinden kanalizasyon akıyor” diyerek isyan etti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi’nde açıkta akan kanalizasyon suyu mahalleliyi isyan ettirdi. Silvan Devlet Hastanesi, Silvan Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ilçenin bir çok noktasından geçen kanalizasyon suyu açık bir şekilde Aşi Nebo Deresi’ne akıyor. Kış aylarında yağmurun etkisi ile taşan kanalizasyon çevrede bulunan 20 aileyi mağdur ederken, aileler yazın kokudan rahatsız oluyor. Kanalizasyon suyunun hastalıklara neden olduğunu söyleyen mahalleli önce Selahattin Mahallesi muhtarına gittiklerini, daha sonra sırası ile Silvan Belediyesi, Silvan DİSKİ, Diyarbakır DİSKİ ve son olarak CİMER’e başvurduklarını ancak hem sözlü hem yazılı başvurularına bir yanıt alamadıklarını ifade etti. Ulaşıma da engel olan kanalizasyon için mahalleli, kendilerince kalas ile çözüm bulmaya çalışıyor. Suyun aktığı yer üzerine kalın bir kalas bırakarak köprü olarak kullanan mahalle sakinleri, özellikle yaşlı ve çocuklar için bu geçici kalasın tehlike saçtığını dile getirdi.

Kışın boğulma tehlikesi, yazın hastalık

Mahalle sakinlerinden Mehmet Altay hastalık saçan kanalizasyon sorununun çözülmemesine, “Talebimize neden cevap verilmiyor anlamış değiliz. Kışın evlerimiz hasar görmesine ve boğulma tehlikesi geçirmemize rağmen sesimizi duyan olmadı. Evimize giderken üstü açık olan kanalizasyon üzerine bıraktığımız kalas üzerinden gidip geliyoruz. Diyaliz hastalarımız olduğu için araç, kapı önüne gelemiyor. Şuan kanalın verdiği kötü kokudan ve sineklerden dolayı uyuyamıyoruz. Evimizi dahi havalandıramıyoruz. Çocuklarımız sürekli hastalanıyor. Birçok dilekçe vermemize rağmen sesimize cevap veren olmadı.  Çözüm bulunmazsa avukat tutup savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Pislik içinde yaşamak istemiyoruz’

Mahallede yaşayan kadınlar ise “Mahallede çocuklarımız var. Bu kanalizasyon onlar için her anlamda tehlike. Hem hastalık hem de çocuklar suya düşecek diye korkuyoruz. Evimizin içinden kanalizasyon akıyor. Eğer bir çözüm bulunmazsa onları dava edeceğiz. Pislik içinde yaşamak istemiyoruz” dedi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.