Karantinadaki günlerini anlattı

Karantinadaki günlerini anlattı
Diyarbakır’da karantinada bulunan vatandaşlardan Recep Gündoğan, karantinada bir günü nasıl geçirdiklerini anlattı. Karantina yurdunda temel ihtiyaçlarını...

Diyarbakır’da karantinada bulunan vatandaşlardan Recep Gündoğan, karantinada bir günü nasıl geçirdiklerini anlattı. Karantina yurdunda temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü imkânın kendilerine sağlandığını ifade eden Gündoğan, sağlanan bütün imkânlardan çok memnun kaldığını kaydetti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının ülkeye tahliye süreci devam ediyor. Ülkeye dönüşü sağlanan vatandaşlar belirlenen noktalara götürülerek 14 gün boyunca karantinaya alınıyor. Bu kapsamda Irak'ın farklı bölgelerinde yaşayan ve yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 135 Türkiye vatandaşı, Diyarbakır’da karantinaya alındı. Diyarbakır'a getirilen vatandaşlar, tedbir amaçlı olarak 14 gün karantina altında tutulmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Diyarbakır’da karantinada bulunan vatandaşlardan Recep Gündoğan, karantinada bir günü nasıl geçirdiklerini İLKHA'ya anlattı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan tahliye operasyonu ile yurda geri gelmek için Bağdat Konsolosluğuna başvuru yaptıklarını belirten Gündoğan, uzun bir süreçten sonra karayolu ile Diyarbakır’a getirildiklerini söyledi.  Karantina için kendilerine tahsis edilen KYK yurduna girişte sağlık taramasından geçtiklerini vurgulayan Gündoğan, binada biriyle görüşmenin kesinlikle yasaklandığını belirtti. Karantina yurdunda temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü imkânın kendilerine sağlandığını ifade eden Gündoğan, sağlanan bütün imkânlardan çok memnun kaldığını kaydetti.

“Covid-19 salgınından dolayı Irak’ta mahsur kaldık"

Türkiye’ye dönmek için uzun süre uğraştıklarını belirten Gündoğan, “16 Ocak 2020 yılında inşaat sektöründe çalışmak için birkaç arkadaş ile Irak'a gittik. Belli bir süre çalıştıktan sonra bütün herkesi hazırlıksız yakalayan Covid-19 salgını bizi de hazırlıksız yakaladı. Bu şekilde Irak’ta mahsur kaldık. Türkiye’ye dönmeyi düşünüp hazırlığımızı yaparken Irak’ta sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ayrıca yasak katı bir şekilde uygulanıyordu. Böyle olunca uzun bir süre gelemedik ve orada mahsur kaldık. İçişleri Bakanlığı dış ülkelerden vatandaşları yurda getirme sürecinde bizlerde gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Böylece Türkiye’ye geri döndük.” şeklinde konuştu. 135 kişilik ekipte Covid-19 hastalığına yönelik riskli kimsenin olmadığını belirten Gündoğan, yurt dışından tahliye edildikleri için 14 günlük karantina altına alındıklarını söyledi. Gündoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır’a yerleştiğimiz 135 ekipte Covid-19 virüsü kapsamında riskli veya hastalığı gösteren semptomlara sahip çok şükür kimse yok. Bağdat’tan Batman’a yerleştirilen ekip içerisinde de hastalığı gösteren belirtilere sahip çok şükür kimse yok. Çünkü o ekibin içerisinde birebir irtibatta olduğumuz arkadaşlarımız var. Karantina uygulaması kapsamında inşallah 14 gün misafir olarak buralarda zaman geçireceğiz.”

“Bize sunulan üst düzey hizmetten dolayı çok memnunuz”

Karantinada bulunan herkese üst düzeyde hizmet sunulduğunu dile getiren Gündoğan, “Ülkemizin yetkilileri Basra’dan buraya kadar gelmemizde büyük emekleri oldu. Bağdat Konsolosluğu aracılığıyla devletimizle irtibata geçtiğimiz ilk andan itibaren devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Karantinaya alındığımız ortam üst düzeyde hizmet sunuyor bizlere. Karantina binasına girmeden sağlık kontrolünden geçiyoruz. Odamızda ihtiyacımız olabilecek her şey imkânımıza sunulmuş. Su ısıtıcısı, çay, diş macunu, iç çamaşırı, havlu, şampuan, tıraş köpüğü ve tırnak makası gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek her şey mevcut durumdadır. İbadetlerimizi yapabilmemiz için Kur’an-ı Kerim ve seccade yine bize sunulan imkânlardan. Bundan dolayı bizlere sunulan hizmetten çok memnunuz.” şeklinde konuştu. Karantina binasında birbirleri ile görüşmenin yasaklandığını belirten Gündoğan, yetkililerin her gün düzenli olarak 2 defa Covid-19 testi yaptığını ve ateş ölçümü yaptıklarını anlattı. Aydoğan, son olarak şunları söyledi: “Karantina binasında bulunan hiç kimse birbiri ile irtibata geçemiyor. Görüşmek yasak. Sadece çok canımız sıkılınca koridorda birbirimize uzaktan selam vererek iletişime geçiyoruz. Onun dışında görüşmek kesinlikle yasak burada. Yetkililer ile iletişime geçmek için kapımızın önünde bir sandalye var oraya not yazıp isteklerimizi iletiyoruz. Ayrıca bize numaralar bırakılmış oradan arayıp meramımızı anlatıyoruz. Bu şekilde ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz yerine getirilmeye çalışıyor. Bir de günde iki defa olmak üzere gelip testlerimizi alıyorlar. Ateşimizi ölçüyorlar. Genel olarak karantinada günlerimiz böyle geçiyor.”(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.