HDP’den korona uyarısı: Tedbir alın

HDP’den korona uyarısı: Tedbir alın
Bölgede artan Koronavirüs vakalarına dikkat çeken HDP Diyarbakır İl Örgütü, devletin önlem almadığını iddia ederek, halkı kendi tedbirini almaya çağırdı....

Bölgede artan Koronavirüs vakalarına dikkat çeken HDP Diyarbakır İl Örgütü, devletin önlem almadığını iddia ederek, halkı kendi tedbirini almaya çağırdı. Vatandaşlardan taziye, düğün, nişan gibi kalabalık ortamlardan uzak durmasını isteyen HDP, “Kötü bir tablo ile karşılaşmamak için önlem almak gerek. Sivil toplum örgütleri de daha hassas davranmalı ve sorumlulukla hareket etmeleri gerekiyor” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, kentte ve bölgede Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının artışına dikkat çekmek için parti binasında basın toplantısı düzenledi. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere gören Toplantıya HDP Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel ve il eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık katıldı.

“İktidar ekonomiyi tercih ediyor”

Basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, bölgede artan vakaların nedeninin iktidarın virüse karşı mücadelesi yerine, ekonomiyi esas alan bir politika yürütmesi olduğunu ileri sürdü. Gelinen aşamada bölgede özelliklede Mardin'de yoğun bakım üniteleri ve hastanelerde tedavi odalarının dolduğunu dile getiren Ceylan, “Mardin'de de kayyımın kime hizmet ettiği açığa çıktı. Yoğun bakım üniteleri dolmuş durumda ve hastanelerde yer yok. Tedavisizlik esas anılıyor. Hastalanan çok az kişi hastanede tedavi ediliyor. Birçok hasta evde tedavi ediliyor. Bu da ölüm oranını artırıyor. Test kitlerinin yapılmaması da pandemiyi zorlayan bir diğer nokta. Çalışmak zorunda kalanlar ise hastalık riski oluşturuyor. Devlet çalışmayı serbest bıraktığı için risk arttı. Ekonomi mi tercih ediliyor yoksa toplum mu? Devlet ekonomiyi esas alıyor. Halka çağrı yapıyoruz. Devlet bir şey yapmadı demiyoruz ama iktidarını güçlendirmek için bir şeyler yaptı diyoruz. Kendi kendimizi koruyalım" dedi.

“İnsan hayatı es geçildi”

HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık da devletin ekonomiyi ön planda tutmasıyla insan hayatının es geçildiğini savunarak, salgının özellikle sonbaharda gribal enfeksiyonun başlamasıyla artacağı uyarısında bulundu. Alökmen, "Hastanelerde tedavilerin ücretsiz olacağı söylendi ama ücretli oldu. Test sorunu hala yaşanıyor. İnsanlar zorlukla test yaptırıyor. Halkımıza çağrımız, taziye, düğün, nişan gibi kalabalık ortamlardan uzak durun. Çocuklar ve gençler için hastalık büyük risk taşımadığı için rahat davranabiliyorlar. Ancak başkasını hasta edebilir tedbiri elde bırakmamak gerek. Hijyene özen gösterilmeli, maske kullanılmalı. Önümüz sonbahar ve gribal enfeksiyon başlayacak. Kötü bir tablo ile karşılaşmamak için önlem almak gerek. Sivil toplum örgütleri de daha hassas davranmalı ve sorumlulukla hareket etmeleri gerekiyor. Hem bilimsel tedbir alanını hem de dayanışmayı artırmak gerek. Daha fazla kenetlenip yan yana durmalıyız. Bu süreç uzayabilir" ifadelerini kullandı.

‘Halkımız kendi tedbirlerini kendisi alsın’

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise devletin sıkı tedbirler almamasından dolayı kentte günde yaklaşık 300 kişinin testinin pozitif çıktığını belirtti. Hükümetin tek gündeminin ekonomik kriz olduğunu ve bunun için önlemler aldığını iddia eden Güze, “Devlet sıkı tedbirler almıyor. Ekonomik kriz için tedbir alıyorlar. Fabrikaların durdurulması gerektiğini, işçilerin çalışmaması gerektiğini söyledik, ancak ekonomik sebeplerden ötürü yapmadılar. Şimdi de yaz turizmi olduğu için tedbir alınmıyor. Hastaneler dolmuş durumda, ancak durumu ciddi olanlar bile hastaneye yatırılmıyor. Tedbirlerimizi sıkı almalıyız. Devlet almıyorsa, halkımız tedbir almalı. Hastaneye gidenlere test yapılmıyor. Önce tomografi ve kan örneği alınıyor, test ise onların sonucunda yapılıyor. Bu da rakamları ortaya çıkarmıyor, çünkü çok az test yapılıyor. Halkımıza çağrımızdır kendi tedbirlerinizi kendiniz alın” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.