WhatsApp yazışmaları tek başına delil sayıldı

WhatsApp yazışmaları tek başına delil sayıldı
Yargıtay, bir ticari davada mahkemenin, WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etmediği kararı bozarak doğrudan delil olarak kabul edilmesine karar verdi.

Yargıtay, bir ticari davada mahkemenin, WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etmediği kararı bozarak doğrudan delil olarak kabul edilmesine karar verdi.YENİGÜN HABER – Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, WhatsApp yazışmalarını "yan delil" olarak kabul ederek bunların tek başına delil olarak kullanılabileceğine hükmetti.

Yazışan taraf olmalı

Bursa 3. Ticaret Mahkemesi'nde görülen bir alacak davasında, WhatsApp yazışmaları delil olarak sunulmuş ancak mahkeme senet olmadığı gerekçesiyle bunları kabul etmemişti. Ancak Yargıtay'ın bu kararı bozmasıyla durum değişti.

Avukat Serkan Günel, WhatsApp yazışmalarının delil olarak sunulabilmesi için kişinin bu yazışmaların bir tarafı olması gerektiğini ve bunları kaydetmiş olması gerektiğini belirtti.

Emsal niteliğinde karar

Günel, özellikle özel hukuk, alacak ve boşanma davalarında WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edildiğini ve bu konuda alınan kararın emsal niteliğinde olduğunu vurguladı.

Ancak WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilebilmesi için bilirkişi incelemesinin şart olduğuna dikkat çekildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.