Steinmeier'e Antep'te 'Gazze' protestosu: 'İşbirlikçi Almanya'

Steinmeier'e Antep'te 'Gazze' protestosu: 'İşbirlikçi Almanya'
Üç günlük resmi ziyareti kapsamında İstanbul'dan Antep'e giden Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaret edeceği okula gidiş yolunda protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yılı dolayısıyla yaptığı 3 günlük ziyaretin ikinci gününde bugün Antep'e gitti. Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.20'de Gaziantep Havalimanı'na indi. Almanya Cumhurbaşkanı'nı Gaziantep Havalimanı'nda Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve diğer yetkililer karşıladı.

Steinmeier, ziyaret için geldiği Antep'te Almanya'nın İsrail'e desteği nedeniyle protesto edildi. Gaziantep Kudüs Platformu öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, Şehitkamil ilçesinde Steinmeier'in ziyaret edeceği Gazikent İlkokulu yakınında toplandı. Almanya'nın İsrail'e verdiği desteği protesto eden grup, Almanca ve İngilizce pankart ile dövizler açarak "Katil İsrail, işbirlikçi Almanya" sloganları attı.

'GAZZE'NİN ÖZGÜR OLDUĞU GÜNLERİ GÖRECEĞİZ'

Grup adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Murat Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kente gelen Steinmeier'e Gazze'dekilerin de çocuk olduğunu hatırlatmak istediklerini söyledi.

Gazze özgürlüğüne kavuşuncaya kadar protestolarının süreceğini ifade eden Şahin, "Biz inanıyoruz ki bu davada her zaman inananlar kazanmıştır ve kazanacaktır. Gazze'nin özgür olduğu günleri göreceğiz, Allah o günleri bize nasip edecek" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.