Sembol olan Kanser hastası Yusuf Kerim vefat etti!

Sembol olan Kanser hastası Yusuf Kerim vefat etti!
Kanser hastası Yusuf Kerim Sayın, çocukların sembolü olmuş ve Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele ederken yaşamını yitirdi.

Ewing Sarkom, son derece tehlikeli bir kanser türüdür ve 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın bu hastalıkla mücadele ederken yaşamını yitirdi. Annesi, 'örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla yargılandı ve altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yusuf Kerim'e kavuşabilmesi için birçok sanatçı ve siyasetçi çaba gösterdi.

Yusuf Kerim Sayın'ın vefat haberi Tutuklu Hastalar Platformu tarafından duyuruldu. Doktorlar, onun iyileşme şansını yüzde 20 olarak değerlendirmişti ve Yusuf Kerim, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Platformun paylaşımında, “Kanun, 5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığı halde keyfi davranılarak Yusuf Kerim'in annesine geç kavuşturulmaması, küçük bedeninin daha fazla kanser hastalığına dayanamamasına neden oldu. Hepimizin başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

Yusuf Kerim Sayın'ın tedavi sürecinde annesinin cezaevinde olması toplumsal tepkilere yol açmıştı. Kamuoyu, "Yusuf Kerim annesine kavuşsun" çağrıları yapmış, Adalet Bakanlığı ise bakıma muhtaç veya ağır hasta 18 yaş altı çocuğu olan, 10 yıl altında ceza alan kadın hükümlülere bir yıla kadar infaz erteleme düzenlemesini içeren bir kanun teklifi hazırlamıştı. Bu düzenleme, "Yusuf Kerim maddesi" olarak anılmış ve Meclis tarafından kabul edilmiş, böylece Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.