Şehirlerarası otobüs biletlerine zam geldi: Birçok kentte geçerli

Şehirlerarası otobüs biletlerine zam geldi: Birçok kentte geçerli
Şehirlerarası otobüs biletlerine birçok kentte zam yapıldı. İzmit Otogarı'ndan en yakın mesafeye bilet fiyatları 50 lira, en uzak mesafe bilet fiyatları...

Şehirlerarası otobüs biletlerine birçok kentte zam yapıldı. İzmit Otogarı'ndan en yakın mesafeye bilet fiyatları 50 lira, en uzak mesafe bilet fiyatları ise 300 lirayı buldu.

Şehirlerarası otobüs firmaları, pek çok kentte bilet fiyatlarına bugünden itibaren zam yaptı. İzmit'te otobüs firması işleten Ferdi Yılmaz, yurttaşların artık otobüsten çok uçakları tercih ettiğini belirtti.

Yılmaz şöyle konuştu: "Vatandaş çok şikayetçi. Fiyatların hepsinde çok artış var. Mazot da zamlandı. 14 liradan 15,90'ı buldu. Ankara fiyatı 70 lira iken 140 lira oldu. Yüzde 100 zam geldi. İnsanlar artık otobüsleri tercih etmiyorlar. Uçaklar bile bizden daha ucuza gidiyor" dedi.

İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, zamlanan bilet fiyatlarının, birçok kalemdeki zamların ardından 'normal' olduğunu söyledi. Baylam, şöyle konuştu:

Akaryakıt zammı zorluyor

“Akaryakıta üst üste zamlar gelince biz de otobüs bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık. Uçakla otobüslere baktığınız zaman, fiyatlar yarı yarıya. Zam yapmak mecburiyetindeyiz. Bugün bir otobüsün İstanbul'dan Trabzon'a maliyeti 9 bin lira. Bu araba dolu gidip gelirse kâr bırakacak. İnşallah bunlar düzelecek. Bu ekonomik duruma koronavirüs şartlarının da etkisi var. Fiyatlar bana göre pahalı değil. Mazot fiyatlarına baktığınız zaman pahalı değil. Otobüslerin maliyeti sadece mazot ile bitmiyor. Muavin, şoför ücretleri de yüksek maliyet içeriyor. Bu masraflar hep birbirine bağlı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.