"Otizm erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır"

"Otizm erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır"
Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, otizmin doğuştan var olan ve erken tanı...

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, otizmin doğuştan var olan ve erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Pamukçu, otizmin doğuştan var olan ve erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi. Otizmin eksiklik değil bir farklılık olduğunu belirten Pamukçu, “Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. Otizm; doğuştan var olan ve erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır." dedi.

Otizm konusunda farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini aktaran Pamukçu, "2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya çapında pek çok kurum ve kuruluş tarafından otizme dikkat çekmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya Otizm Farkındalık Günü, insanların otizmli bireylere özellikle de otizmli çocuklara yönelik farkındalığını artırmayı hedeflemektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı olarak bağlı tüm birimlerimizde nisan ayı boyunca ilimizde toplumun tüm kesimlerinin otizm konusunda farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla çeşitli faaliyetler planlanmaktadır." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.