Nikâh memuru dua okumaya izin vermedi, soruşturma açıldı!

Nikâh memuru dua okumaya izin vermedi, soruşturma açıldı!
İzmir'de bir nikâh töreninde yaşanan olayda, nikâh memurunun dua okunmasına izin vermemesi tepkilere yol açtı. Duaya izin vermeyen nikâh memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı.

İzmir'deki bir nikâh töreninde nikâh memurunun dua okunmasına izin vermemesi tepki topladı. Nikâh memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı.

İzmir Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı'ndaki nikah töreni öncesi bir kişi, mikrofonu eline alarak dua etmek istedi. Duaya izin vermeyen nikâh memuru "Burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikâh kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz" dedi. Mikrofon elinden alınan hoca, yine de duasını etti.

‘İnsanımız özgürce dualarını edebilir’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, o anların görüntüsünü sosyal medya hesabından "Resmi dairede dua olmaz' diyenler, seçim sürecinde 'İşimiz gücümüz Türkiye' diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir" ifadeleriyle paylaştı.

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da söz konusu videoya tepki gösterdi, "Bu millete Ezan-ı Muhammediyi çok görenlerin Allah'a dua edenlerle ve edilmesiyle olan sorununun genetik bir mesele olduğunun farkındayız. Kusura bakmayınız millete alerjik beyler ve bayanlar rahatsızlık vermeye devam edeceğiz ezanımız daim bayrağımız hakim duamız halistir” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da tepki toplayan görüntülerin ardından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Nikâh memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.