MSB, Diyarbakır’daki hava hareketliliğinin sebebini açıkladı

MSB, Diyarbakır’daki hava hareketliliğinin sebebini açıkladı
Diyarbakır’da dün yaşanan hava hareketliliği ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

YENİGÜN HABER – Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırlarında yer alan birçok yerde PKK’ye yönelik çok sayıda hava harekâtı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Asos ile Kandil bölgelerine eş zamanlı hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

MSB, dün gece Kürdistan Bölgesi’nin açıklamasına göre, hava operasyonları Kandil ve Asos’ta bulunan "PKK üslerine" yönelik düzenlendi.

Hava operasyonun gece saat 00.30’da eş zamanlı birçok yere başlatıldığı belirtildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1697607538320040434?s=20

180 kilometre Kürdistan Bölgesi topraklarının içerisinde bulunan bölgeye yapılan hava harekatında “16 mağara ağzı, 4 sığınak, 2 malzeme deponun” uçaklarca bombalandığı, çok sayıda PKK üyesinin ise yaşamını yitirdiği dile getirildi.

Açıklamada, “Harekât öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile tarihî, dinî, kültürel varlıklar ve çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir” denildi.

MSB açıklamasında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarıyla operasyonun gerçekleştirildiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.