MİT ve Genelkurmay’dan boşalan makamlara kimler gelecek?

MİT ve Genelkurmay’dan boşalan makamlara kimler gelecek?
Kritik görevlerde olan üç ismin bakan yapılmasının ardından yerlerine atanacak isimler merak konusu oldu.

YENİGÜN HABER – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te yemin ederek resmi olarak göreve başlamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı.

Kabinede en büyük sürpriz İçişleri, Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlığında yaşandı. Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Mevlüt Çavuşoğlu ve Nurettin Nebati’ye görev verilmezken, yerlerine gelen isimler kritik kurumların başlarındaki isimlerden oluştu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı, Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İçişleri Bakanı olarak açıklandı.

Kritik görevlerde bulunan isimlerin bakan olarak atanmasının ardından bu makamlara kimlerin geleceği de merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın MİT Müsteşarlığı görevine getirilmesi, Kalın’dan boşalan sözcülük makamına da önceki dönem Gençlik ve Spor bakanlarından ve Erdoğan’a yakın isimlerden Akif Çağatay Kılıç’ın getirilmesi bekleniyor. Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler’in yerine de kuvvet komutanlarından birinin atanacağı belirtiliyor. 7 yıl İçişleri Bakanlığı yapan Süleyman Soylu’nun nasıl bir göreve atanacağı ise ayrı bir merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.