Meclis bayram sonrası yoğun bir gündemle çalışmalara başlıyor

Meclis bayram sonrası yoğun bir gündemle çalışmalara başlıyor
Meclis bayram sonrası yoğun bir gündemle çalışmalara başlıyor. Enerjiden kripto paraya, ruhsatsız silahlardan yargı reformuna kadar birçok önemli konu masada. Detaylar haberimizde.

TBMM, 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı sonrası 16 Nisan'da yeniden mesaiye başlayacak. Parlamentoyu yoğun bir gündem bekliyor. Genel Kurul'da turizm, enerji, kripto varlıklar, içişleri ve yargı reformuyla ilgili önemli kanun teklifleri görüşülecek.

Enerji ve Turizm Teklifleri Gündemde

Enerji teklifi ile yerli ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına pazarlanması, enerji verimliliği projelerinin desteklenmesi ve denizlerde yenilenebilir enerji santralleri kurulması öngörülüyor.

Turizm kanun teklifi ise turist rehberliği mesleğine kabul şartlarını, seyahat acentelerinin sorumluluklarını ve turistlere yönelik düzenlemeleri içeriyor.

Kripto Varlıklar ve Ruhsatsız Silahlar

Kripto varlıklara ilişkin kanun teklifi ile bu varlıkların hukuki tanımı yapılacak, alım satım kuralları belirlenecek.

İçişleri Bakanlığı ile ilgili kanun teklifi ile "vahim silah" olarak adlandırılan otomatik silahların tüm parçaları ruhsata tabi olacak ve ruhsatsız silahlara yönelik cezalar artacak.

9. Yargı Paketi

Mayıs ayında 9'uncu yargı paketinin de Meclis gündemine gelmesi planlanıyor. Pakette özellikle cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenlemeler yer alacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.