Kürdistan İslami Birlik Partisi heyeti, Bakan Soylu görüştü

Kürdistan İslami Birlik Partisi heyeti, Bakan Soylu görüştü
Irak Kürdistan İslam Birliği (Yekgırtu) Partisi lideri Selahaddin Bahaeddin ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüştü. Kürdistan...

Irak Kürdistan İslam Birliği (Yekgırtu) Partisi lideri Selahaddin Bahaeddin ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüştü.

Kürdistan İslam Birliği Genel Sekreteri Salahuddin Muhammed Bahauddin, Yürütme Konseyi Yürütme Kurulu Yöneticisi Dr. Salahuddin Babakr ve Türkiye İlişkileri Bürosu Başkanı Dr. Luqman Baskederi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.

Görüşmede, Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Yeniköy mevkiinde Irak Kürdistan Bölgesi vatandaşı 3'ü kadın 5 kişinin katledildiği saldırı ele alındı.

Yekgırtu Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Bahaeddin'in, olayın soruşturulması ve faillerin tutuklanması konusundaki ilgisinden dolayı Bakan Soylu'ya teşekkür ettiği kaydedildi.

Yekgirtu'nun Türkiye Temsilcisi Baskederi ise "İçişleri Bakanı, Genel Başkanımıza Türkiye hükümetinin Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının şehit edilmesi olayını büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle soruşturduklarını söyledi ve bu yönde emniyet ile yargı kurumlarının çalışmalarının devam ettiğinden bahsetti. Sayın Bakan ayrıca soruşturmada elde edilen bulguların ciddiyetle ele alınacağı konusunda bize söz verdi. Kendilerinin de vardığı kanaat bu olayın basit bir soygun veya para meselesi olmadığı yönündeydi. Ancak olayın nedenleri hakkında fazla bir bilgi veremeyeceklerini çünkü soruşturmanın devam ettiğini söylediler. İlgili kurumların soruşturmasını tamamlanması ardından net bir sonuca varılacağını kaydettiler." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.