Krom madeninde göçük: 2 ölü

Krom madeninde göçük: 2 ölü
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren bir krom madeninde meydana gelen göçük sonucu bir mühendis ve bir işçi hayatını kaybetti.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninin bin 100 metre ilerisinde göçük meydana geldi. Maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. İşçilerden Rıfat Salman, 4 saat sonra göçükten sağ olarak çıkarılırken, maden mühendisi Kadir Özer ile madenci Mustafa Karahan'ın cansız bedenleri çıkarıldı.

GÖÇÜK SONRASI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Karaismailler Mahallesi'nde bulunan krom madeni ocağında, henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük nedeniyle 3 kişinin mahsur kaldığını değerlendiren ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarma çalışmalarının 4. saatinde mahsur kalan 3 kişiye ulaşıldı. İşçilerden Rıfat Salman, kurtarılarak sağlık ekiplerince Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın cenazeleri, ekiplerin çalışmasıyla göçük altından çıkarılarak, otopsi için aynı hastanenin morguna gönderildi.

DENİZLİ VALİSİ: OLAYLA İLGİLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende üzücü bir kazanın yaşandığını söyledi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtulan işçiye ise acil şifalar dileyen Coşkun, şöyle konuştu: "Acıpayam ilçemizin Karaismailler köyündeki krom madeninde göçük meydana geldi. Bu göçük neticesinde 3 arkadaşımız, göçük altında kaldı. Çok şükür bir arkadaşımızı göçük altından kurtarıp şu an hastaneye naklettik. Sağlık durumu gayet iyi. Stabil bir sıkıntısı yok, aldığımız bilgilere göre. Diğer iki arkadaşımızı maalesef kaybettik. Üzücü bir kaza. Olayla ilgili tabii adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesinde olay netleştikten sonra gereği yapılacaktır."

YATAY SEVİYEDE 1000 METRELİK MADEN OCAĞI

Maden hakkında bilgi veren Vali Coşkun, şunları kaydetti: "Maden ocağının, yatay seviyede yaklaşık bin metre olduğu ifade edildi. Bunun yaklaşık 700 ila 800 metresinde, içeriden çıkan arkadaşlarımızın ifadesiyle 3-4 metrelik göçük olduğu. Tabii bütün bu hususlar, orada yapılacak teknik inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır. Şu an için tabii ki bu konularla ilgili çok ayrıntılı bir bilgi vermek mümkün değil. Teknik ekiplerin konuyu incelemesi neticesinde gerekli açıklamalar yapılacaktır. Mühendis bir arkadaşımız hayatını kaybedenlerden, diğer arkadaşımız da çalışan işçi arkadaşlarımızdan. Ben, Allah'tan rahmet diliyorum ölen vatandaşlarımıza, ölen arkadaşlarımıza. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun."

AYNI MADENDE GEÇEN YIL DA GÖÇÜK OLMUŞ

İSİG, aynı maden ocağında, geçen yıl 40 yaşındaki maden işçisi Ali Rıza Kut'un da göçük altında kalarak hayatını kaybettiğini bildirdi. Aynı ocakta 22 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte 16 işçi mahsur kaldı. Yaklaşık iki saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından 360 metre derinlikteki göçük altından çıkartılan Kut, itfaiye ve işçiler tarafından ambulansa taşındı. Ancak Kut, ambulansta yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Göçük altında kalan 16 işçinin de kendi imkanlarıyla madenden çıktığı öğrenildi. Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden operatör Ali Rıza Kut'tun biri yeni doğmuş 6 çocuğu olduğu, her gün Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesi'nden kilometrelerce yol giderek Acıpayam'daki maden ocağında çalıştığı öğrenildi.

GÖÇÜKLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.