Kızılay Başkanı Kerem Kınık topun ağzında

Kızılay Başkanı Kerem Kınık topun ağzında
Maraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık’a hükümet kanadından bir tepki de Sanayi ve Teknoloji...

Maraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık’a hükümet kanadından bir tepki de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi.

Bakan Varank, katıldığı canlı yayında, Kınık hakkında, "Görevde olması kişisel olarak beni rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

Varank, "Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar" diye ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satmasını yanlış bulduğunu söylemişti. Konuya ilişkin bir açıklama da dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, "Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Maraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkımın yaşandığı depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gereken Kızılay, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.