KESK: İhraç edilen emekçiler işlerine iade edilsin

KESK: İhraç edilen emekçiler işlerine iade edilsin
KHK ile ihraç edilenlerin işe geri alınmasını talep eden KESK Amed Şubeler Platformu, ihraç edilen kamu emekçilerinin mağduriyeti giderilip işe geri alınıncaya...
KHK ile ihraç edilenlerin işe geri alınmasını talep eden KESK Amed Şubeler Platformu, ihraç edilen kamu emekçilerinin mağduriyeti giderilip işe geri alınıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

YENİGÜN HABER  –  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin işe geri alınmasını talep etmek için Koşuyolu Parkında basın açıklaması düzenledi. "OHAL uygulamaları son bulsun. 35'inci madde kaldırılsın" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Saldırılar devam ediyor

İktidarın 20 yıllık dönemde, ülkedeki tüm demokratik yapılar ve mevcut kazanımların birer birer ortadan kaldırıldığını vurgulayan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır 1 Nolu Şubesi Kadın Sekreteri Ezgi Çelik, iktidarın muhalif kamu emekçilerini ve özellikle KESK üyelerini hedef haline getirmeye çalıştığını söyledi. 2016 yılından bu yana KESK üyelerine yönelik saldırıların devam ettiğinin altını çizen Çelik, “KESK üyeleri sendikal faaliyet yürüttükleri için bir yandan gözaltına alınmakta, bir yandan bilinçli bir yöntemle dosyalar oluşturulup ihraç edilmeleri istenmekte, bir yandan iktidarın bakış açısıyla çalışan komisyonlardan üyelerimize ret kararları verilmektedir" dedi.

Gerekçe sendikal faaliyet

Eğitim-Sen'e yönelik, son süreçte yaşanan haksız hukuksuz uygulamaların başında sendikal faaliyetlerin geldiğini hatırlatan Çelik, “Sendikal faaliyet gerekçe gösterilerek yapılan gözaltılar, 35/g madde komisyonuyla üyelerimizin ihraç edilmeye sevki ve barış akademisyenlerine hukuk dışı uygulamayla verilen red kararlarıdır. İş kolumuzu ve bağlı olduğu KESK’i dağıtma ve sindirmeye yönelik çalışan 35/g komisyonunun kamu emekçilerinin temel hak ve özgürlüklerine karşı barikat oluşturduğunu belirtiyor ve kararlarını kabul etmiyoruz” diye ifade etti.

19 kişiye red kararı verildi

Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu'nun akademisyenlerin işe geri dönme taleplerine verdiği red kararlarına da değinen Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "AYM kararlarının yasama, yürütme ve yargı organları başta olmak üzere idari makamlar gerçek ve tüzel kişileri başladığına ilişkin anayasa hükmü açık olmasına rağmen bugünlerde OHAL komisyonunun siyasal ve ideolojik yaklaşımı ve iktidarın yönlendirmesi doğrultusunda birçok akademisyen hocamıza verildiği gibi Amed de 19 barış akademisyeni hocamıza red kararı gelmiştir.

OHAL komusyonu lağvedilmeli

Bu yaşanan keyfi ve insanlık dışı uygulamalara karşı, buradan iktidara sesleniyoruz; Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu ve 35/g maddesi kapsamında yürütülen komisyon derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraçları istenen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

Açıklama "Hak hukuk adalet direnerek gelecek" sloganıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.