Kentsel dönüşüm yasası değişiyor

Kentsel dönüşüm yasası değişiyor
Kentsel dönüşüm ile ilgili yasada önemli değişikliğe gidiliyor. Dönüşüm yerleri için alınacak kararlarda anlaşma oranı değiştirilecek

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili Ak Parti’nin Meclis’e ek bir kanun teklifi sunulacağı belirtildi. Buna göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı değişecek. Yeni yasayla birlikte, anlaşma oranı üçte ikiden, salt çoğunluğa çekilecek. Böylece kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek.


BU HAFTA SUNULMASI BEKLENİYOR
AK Parti’nin üzerinde çalıştığı ve ilerleyen günlerde TBMM’ye sunulması planlanan kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranı üçte ikiden salt çoğunluğa çekilecek.
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu hafta meclisin gündemine sunulması beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası ile kentsel dönüşümlerde kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklanan uzayan süreçlerin kısaltılması planlanıyor.
Mevcut yasaya göre, kentsel dönüşüm kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor.
Teklifle bu oran salt çoğunluğa düşürülecek; kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.