Kayseri'de çocuğa taciz gerginliğinde son durum

Kayseri'de çocuğa taciz gerginliğinde son durum
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberisonrası toplanan kalabalık grup, araçları ters çevirdi, iş yerlerini ateşe verdi. Taciz olayının şüphelisi tutuklanırken, sosyal medya üzerinden prokovatif paylaşım yapan 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi sonrası ilçede gerginlik yaşandı. Olaya tepki göstermek için toplanan kalabalık grup bazı araçlara zarar verirken, Suriyelilere ait iş yerleri ateşe verildi. Suriyeli şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

9 Suriyeli geri gönderme merkezine gönderildi

Cinsel istismar olayının şüpheli ve mağdur tarafından 9 kişi, Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı.

Provakatif paylaşımlara soruşturma

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden 343 bin paylaşım yapıldığını, 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı.

Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin BOT; paylaşımların yüzde 68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi.

63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.