Kabine yoğun gündemle toplanıyor!

Kabine yoğun gündemle toplanıyor!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu yılın dördüncüsü olan toplantısında Orta Doğu'daki gerilimi, terörle mücadeleyi ve ekonomiyi masaya yatıracak, detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu yılın dördüncüsü olan toplantısını bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirecek. Yaklaşık bir buçuk aylık aradan sonra toplanan Kabine, yoğun bir gündemle güncel gelişmeleri ele alacak.

Toplantının ana gündem maddeleri şunlar

Orta Doğu'daki Gerilim

Son dönemde İran ve İsrail arasında yaşanan gerilimin bölgeye etkileri ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri değerlendirilecek.

Terörle Mücadele

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonlar ve bölgedeki güvenlik tehditleri ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde Bağdat'a yapacağı ziyarete yönelik hazırlıklar da görüşülecek.

Ekonomi

Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programı değerlendirilecek, enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler konuşulacak.

Eğitim

On binlerce öğretmenin beklediği yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisi ve takvim çalışmaları masaya yatırılacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.