İsveç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eylem

İsveç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eylem
İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan eylemin gerçekleştirilmesine Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi.

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, yine büyük bir provokasyona sahne oldu. Dün öğlen saatlerinde İsveç'in başkenti Stockholm'de yer alan Türkiye büyükelçiliği önünde İsveç polisinin koruması altında yapılan çirkin eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alındı. Adının 'Lucas Ljungkvist' olduğu öğrenilen provokatör, yaptığı konuşma sonrası kendi yaptığı Erdoğan maketini ateşe verdi.

ART ARDA TEPKİLER

Türkiye'nin provokatif eyleme tepkisi sert oldu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada "Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz" denilirken, bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yapılmıştır. Bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

İSVEÇ BASINI OLAYI MANŞETLERE TAŞIDI

Türkiye cephesinden bu çirkin eyleme tepkiler peş peşe gelirken İsveç basını eylemin arkasındaki Lucas Ljungkvist isimli provokatörle konuştu. Aftonbladet gazetesi söz konusu eylemin Türkiye'nin tepkisine neden olduğunu belirterek "Organizatörün istediği de buydu" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.