Irak ordusu Mahmur Kampını kuşattı

Irak ordusu Mahmur Kampını kuşattı
Irak hükümetinden bir heyet askeri güçler eşliğinde Mahmur Kampına giderek, yetkililer ile görüştü. Dört şart sunan heyet yanıt vermeleri için üç saat süre verdi. Kamp sakinleri ise olaya tepki gösterdi

Irak İçişleri ve Savunma Bakanlıklarından bir heyet, zırhlı araçlar, özel birlik ve polis eşliğinde bugün sabah saatlerinde Mahmur Kampına gitti.

Yetkililerle görüşen heyet, dört şart sundu ve yanıt verilmesi için üs saat sure tanıdı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği Karaçuğ Teşkilatı Başkan Yardımcısı Reşad Gelali, güvenlik güçlerinin kampın etrafını ablukaya aldığını söyledi.

Gelali, “Irak hükümeti heyeti kamp yönetimine dört şart sundu. Bunlar; kampın etrafının tel örgülerle kapatılması ve güvenliğin ordu ile polis tarafından sağlanması, kampın giriş ve çıkışının tek yol üzerinden sağlanması, yolların beton bariyerle kapatılması ve yerel polisin kampa geri dönmesi şeklinde” dedi.

Taraflar arasında görüşmelerin sona erdiğini aktaran Gelali, Irak heyetinin kamp yönetimine yanıt vermeleri için üç saat sure tanıdığını belirtti.

KAMP SAKİNLERİNDEN TEPKİ: TESLİM OLMAYACAĞIZ

Reşad Galali, kamp sakinlerinin bu durumu kabul etmediğini ve kampın önünde gösteri düzenlendiğini söyledi.

Öte yandan gösteriler esnasında bir açıklama yapan Mahmur Halk Meclisi temsilcisi Filiz Budak, “Yaşam hakkımız ve irademizi yok saymak istiyorlar. Biz 30 yıldır irademizi kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz. Irak hükümeti sorunlarımızı çözmüyor, bizi savunmuyor. Kampın etrafına kule yapılmasını kabul etmiyoruz. Irak hükümetine teslim olmayacağız” dedi.

1990’lı yıllarda köyleri yakılan ve devlet baskısı altında kaldığı için çoğunluğu Şırnak ve Hakkari’den göç eden Kürtlerin 1998’de kurduğu Mahmur Kampında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.