İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya ‘biji’ sansürü

İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya ‘biji’ sansürü
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Meclis komisyonunda “Biji Portekiz” tanımı yaptı. Bu tutanağa “.... Portekiz” diye geçti. Altına da “Türkçe olmayan bir kelime ifade edildi” notu düşüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda milletvekillerine bilgi verdi. Yerlikaya’ya Mersin’de halay çekip Abdullah Öcalan lehine slogan atmaları sonrası yapılan gözaltı sırasında “Ölürem Türkiyem” şarkısının dinletilmesi soruldu. Bakan yanıtında “Biji Portekiz” sözcüklerini kullandı. Bakan Yerlikaya’nın “Biji” sözcüğü Meclis tutanaklarından çıkarıldı ve “Türkçe olmayan bir kelime ifade edildi” notu düşüldü.

‘DİNLEDİĞİMDE DUYGULANIYORUM’

Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak’ın aktardığı haberde, Bakan Ali Yerlikaya, milletvekillerine şu cevabı verdi: “Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor. Türkiye’m şarkısı hepimizi coşkulandırır. Bunun savcının talimatıyla gözaltına alınan insanları üzmek, kırmak için yapıldığına inanmıyorum. Ama ‘Biji Portekiz’ ağzıyla hareket eden insanlar aramızda çok az olduğu gibi, bu zihniyette olan insanların da hoşlanmadığı bir türkü olmasından en ufak üzüntü duymam. Ülkemizin içinde, sınırımızın ötesinde hiçbir şekilde bölücü terör örgütü mensubu olmasını istemiyoruz. Böyle bir fikrin olmasını da bunlarla uyumlu sözde bir davranışı da kabul etmiyoruz.”

VEKİLLER SORDU, BAKAN CEVAPLADI: Bakan Yerlikaya, AKP’li vekil Derya Yanık başkanlığında toplanan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda milletvekillerini bilgilendirdi.

‘Kayyum atamaktan keyif almıyoruz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan toplantıda kayyum atamalarıyla ilgili açıklama da yaptı. Yerlikaya, “DEM de siyasi bir parti, seçime girdi, seçildi. Bu nimeti tuzak kurmadan kullanın. Biz kayyum atanmasından çok keyif almıyoruz. Şu an DEM’li belediyeler içerisinde hakkında en ufak bir dava konusu olmayan... En az yarısı öyle. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2200 yıllık geleneği var. Dostlarımızın kıymetini iyi biliriz, düşmanlarımızı da iyi belirleriz. Onların oyunlarını da tuzaklarını da onların başına geçirmekte kararlıyız” dedi. Bakan, toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili şöyle konuştu: “Yürüyüşler anayasal bir haktır. Gel gör ki sahada biz 2911’le ilgili yapılan müracaatların yüzde 99’na izin veriyoruz ama son dönemde sosyal medya üzerinden ‘filan yerde miting yapacağız’, ‘filan yerde yürüyüş yapacağız’ diye çağrı yapılıyor. Böyle bir şey yok.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.