Hastalığına şifayı toprakta buldu!

Hastalığına şifayı toprakta buldu!
Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Yılmazer, 10 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığının ilerlemesini önleyebilmek için toprakla uğraşmaya...
Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Yılmazer, 10 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığının ilerlemesini önleyebilmek için toprakla uğraşmaya başladı

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Erdurak Sıcaksu mezrasında yaşayan 1958 doğumlu Mehmet Emin Yılmazer, (64) 10 yıl önce gittiği hastanede Parkinson hastalığına yakalandığını öğrendi. Doktorunun kendisine verdiği ilaçları kullanmak yerine toprakla uğraşmayı ve hastalığı da aklından silmeyi tercih eden Yılmazer, 64 yaşında olmasına rağmen hastalığın ilerlemesini durdurmayı başardı. Hastalığı aklından sildiğini ve hiç yokmuş gibi davrandığını dile getiren Yılmazer, Parkinson hastalığının önce vücudun sağ tarafına vurduğunu bu nedenle tarlada toprakla uğraşırken sağ kolunu kullandığını ve kolunda herhangi bir titremenin oluşmadığına dikkat çekti.

‘Benimle beraber bu hastalığa yakalananlar yatalak bir haldeler’

Kendi işini kendisinin yaptığını ifade eden Yılmazer, "Parkinson hastalığını geride bırakalı tam 10 yıl oldu. Benimle beraber hastalığa yakalananlar ya beyin pili takarak kurtulmuşlar veya yatalak bir haldeler. Ben ise şu anda dinç ve tarlada çalışıyorum. Sabah namazından sonra kalkıp fıstık bahçemde 250 fide budamasını yaptım, bu nedenle şunu söylemek istiyorum: 'Hastalık ilaçla bitmiyor." diye konuştu.

‘Ben tedavimi topraktan aldım’

Bir gün kontrol için doktoruna gittiğinde doktorunun ona ilaçları düzgün kullanıp kullanmadığını sorduğunu ifade eden Yılmazer, " 'İlaçlar rafta hiç kullanmadım. Ben toprakla uğraştım ve şifamı topraktan aldım.' dedim. Doktor da bana dedi ki: 'O zaman senin ilaca ihtiyacın yok, sen ilaç kullanmış olsaydın dişlerin kalmaz yatalak olurdun. Seni de ameliyat edecektim ama senin ihtiyacın yok.' dedi. Herkes kendi toprağında çalışsın, ben bu yaştan sonra halen çalışıyorum ve Allah'a çok şükür olsun dincim." ifadelerini kullandı.

‘Hastalığın hiç olmadığını düşünüyorum’

Parkinson hastalığına yakalananların bu hastalık yokmuş gibi davranmaları önerisinde bulunan Yılmazer, "Bakın Rusya Cumhurbaşkanı da bu hastalığa yakalandığı için geçenlerde bir toplantıya gitmediği söyleniyor. O da şifanın topraktan geldiğini bilse belki Cumhurbaşkanlığını bırakır, İlaç da kullanmayacaktır. Ben bu hastalığın hiç olmadığını düşünüyorum, eğer hasta olduğumu söylesem psikolojik olarak çökerim, hastalığım da ilerler. Bu nedenle unutuyor ve rahatlıyorum, duamı yapıyor, ibadetlerimi de hiç aksatmıyorum ve çok sağlıklıyım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.