Halk, altın ve döviz kurundaki artış hakkında ne düşünüyor?

Halk, altın ve döviz kurundaki artış hakkında ne düşünüyor?
YENİGÜN HABER - Salgınla birlikte yükselişe geçen altın ve döviz kurundaki hareketlilik sürüyor. Altın ve dolar kuru, her iş günü yeni bir rekor kırıyor....

YENİGÜN HABER - Salgınla birlikte yükselişe geçen altın ve döviz kurundaki hareketlilik sürüyor. Altın ve dolar kuru, her iş günü yeni bir rekor kırıyor. Kurlardaki yükselişin hayatlarını ciddi anlamda etkilediğini belirten halk ise buna çare bulunmasını istiyor.

Batman’da altın ve döviz kurunda yaşanan artış hakkında İLKHA'ya düşüncelerini paylaşan halk, kurlardaki yükselişin kendilerini düşündürdüğünü söyledi.

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığını, altın ve döviz kurundaki artışın ise kendilerine olumsuz yönde yansıdığını belirten halk, insani yaşam koşullarının gittikçe azaldığını ifade etti.

Geçimin çok zorlaştığını, insanların yuva kuramaz hale geldiğini vurgulayan halk, yetkililere, siyasi partilere seslenerek bu durumun önüne geçilmesini istedi.

“Bu durum nereye kadar gidecek?”

Pahalılığın hayatın her alanında kendini iyice hissettirdiğini belirten Fikri Akbulut, “Bu hayat pahalılığı nereye gidecek bilemiyoruz. Şu anda bekâr çocuğum olsaydı evlendiremezdim. Son çocuğumu evlendirdiğim zaman altının gramı 50 liraydı. Şu anda ise 530 lirayı geçmiş durumda. İnsanlar nasıl evlenecek? Kısa sürede altına yüzde 300’den fazla zam geldi. Hayat pahalılığı piyasayı mahvetmiş durumda. Bugün 50 liraya aldığın ürünü yarın almaya gittiğimde bana 60 lira olmuş diyorlar. Bunun sebebini sorduğumda da doları gösteriyorlar. Doların 5 veya 6 lira, altın gramın ise 250 ila 300 liraya kadar düşmesini istiyoruz. Bu durum nereye kadar gidecek? Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz.” dedi.

“Bugün ile yarınki fiyatlar farklı”

Altın ve döviz kurundaki hareketliliğin günlük değiştiğini ifade eden Selim Temin ise şunları söyledi: “Altın ve dövizdeki bu orantısız artık millet için hiç iyi değil. Bu artışların siyasi ve politik nedenlerden olduğunu düşünüyoruz. Umuyoruz ki yükselen bu kurlar düşer. Altın ve dolar her gün yükseliyor, bu da halkı perişan ediyor. Avrupa’da kalıyordum, birkaç haftadır memlekete geldim ve ne olacağına şaşırarak bakıyorum. Bugünkü fiyatlar ile yarınki fiyatlar farklı. Geçen senelerde Türkiye’ye geldiğimde avro 6 lira civarındaydı şu anda ise 10 buçuğu geçmiş durumda. Altın da daha fazla artmış ve şu anda her şey değerinin çok üstünde artıyor. Devletten ve siyasilerimizden isteğimiz bu artışların önünü alıp fiyatları indirmeleridir.”

“Bu artışlar geliri yüksek olanlar için iyi”

Altın ve döviz kurundaki artıştan en çok halkın mağdur olduğunu söyleyen Sami Beder, “Altın uçtu, enflasyon uçtu, döviz uçtu, halkın elinde iş yok. Bu artışlar geliri yüksek olanlar için iyi ama geliri düşük olanlara iyi değil. Halkın çoğu işsizdir. Halkın çoğu ya asgari ücret alıyor ya asgari ücretin altında alıyor. Ya da emeklidir. Elektrik faturasına 6 ayda yüzde 30 zam geldi. Doğalgaza, iletişime öyle. Bir de ekonomi çok iyidir diyorlar.” dedi.

“Fiyatı artan her şeyin düşmesini istiyoruz”

Geçmiş yılları aradıklarını vurgulayan ismini vermek istemeyen yaşlı kadın, “Altın ve doların yükselmesinden dolayı bayanlar kocasız erkekler de bekâr kalıyor. Artışlardan dolayı kimsede para kalmadı. Kim ne yapsın? Daha geçen sene 500 liraya aldığım çeyrek altın şu anda 900 lirayı bulmuş durumda. Her şey iki kat artmış durumda. Artık bir yüzük bile alamıyoruz. Millet düğünlere bile gidemiyor. Fiyatı artan her şeyin eskisi gibi düşmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Geçim çok zorlaşmış”

Fiyatındaki artış nedeniyle altın alınamaz hale geldiğini söyleyen Birgül Güneri, “Altın ile birlikte her şeyin fiyatı yükselmiş durumda. Bu artışlar nedeniyle geçim çok zorlaşmış. Bu artışların sebebini bilmiyoruz. Bu 3-4 yıldır altın sürekli yükseliyor. Düzenli bir maaşı olmayanlar geçim sıkıntı yaşıyor. Artan her şeyin fiyatı eskisi gibi olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar artık çocuklarını evlendiremiyorlar”

Döviz kurundaki artış ile ilgili düşüncelerini paylaşan Zahir Çoban da şunları kaydetti: “Dolar ve altın ile birlikte her şeyin fiyatı çok yükselmiş durumda. Eve bir şey alamaz hale geldik. Geçinmek çok zor olmuş durumda. Bu devirde insanlar artık çocuklarını evlendiremiyorlar. Her gün bir önceki güne bakar olduk. Altın ve dolar fiyatının düşmesi iyi olacak.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.