Erdoğan’dan İsrail çıkışı: Bu savaş değil katliam

Erdoğan’dan İsrail çıkışı: Bu savaş değil katliam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin mesajlar veren Erdoğan, “Savaşın da bir ahlakı var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki... "Bu savaş değil katliamdır" diyen Erdoğan, sivil yardımları önlemenin devlet değil örgüt refleksi olduğunu söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu:

"SAVAŞIN DA BİR AHLAKI VAR"
Bizim hem kendi terörle mücadelemizde, hem de bölgemizdeki savaş ve çatışmalardaki tavrımız gayet açıktır. Sivil yerleşimleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze’deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir.
İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde Gazze’deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz.

"İSRAİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANMAMALI"
Elektriğini, giriş-çıkışlarını kesip, camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, her türlü utanç verici yöntemle yürütülen çatışma, savaş değil katliamdır. Gazze’ye yönelik orantısız saldırıları dünya kamuoyu nezninde, İsrail’i hiç beklemediği bir konuma itebilir. Sivil yerleşimleri bombalamak, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmak, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail bir devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa örgüt gibi muamele görecektir.

"SAVAŞ BİR AN ÖNCE DURMALI"
Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, taraflar arasındaki sorunların görüşmeler yoluyla çözümünü istiyoruz. Pazartesi gününden itibaren bu doğrultuda pek çok telefon görüşmesi gerkeçekleştirdim. Türkiye olarak arabuluculuk dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. İnşallah bu tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Ne Gazze’de, ne İsrail’de, ne Suriye’de, ne Ukrayna’da çocuklar, siviller, masum insanlar ölmesin, daha fazla kan akmasın istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.