Erdoğan’dan Alman gazeteciye tepki: Bizi tehdit etmeyin

Erdoğan’dan Alman gazeteciye tepki: Bizi tehdit etmeyin
Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında Alman bir gazetecinin sorusuna "Bir basın mensubu olarak bizi tehdit etmeyin" diye tepki gösterdi.

Almanya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Daha sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi.

ALMAN GAZETECİYE TEPKİ

İki liderin yaptığı açıklamanın ardından soru-cevap kısmına geçildi. Sadece iki gazetecinin soru soracağı önceden belirlendi. Bir Türk bir de Alman gazeteci soru sordu. Bu kısımda Erdoğan, Türkiye'nin yürüttüğü dış politika hakkındaki eleştirileri aktarıp, Hamas ile ilgili soru soran dpa muhabirine tepki gösterdi.

dpa muhabirinin Erdoğan’a sorduğu soru şöyle:

“Açıklamalarınız sadece Almanya'da değil NATO ülkeleri arasında da bir rahatsızlık oluşturdu. İsrail'in var oluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail'in faşist bir ülke olduğunu söylediniz, hangi gerekçeleriniz var? Ve İsrail’in Hamas’a karşı saldırısına neden soykırım diyorsunuz? Yüzlerce insanı İsrail'de katleden bir örgütü, NATO müttefikleri tarafından terör örgütü olarak tanınan bu örgütü, nasıl bir kurtuluş örgütü olarak tanımlayabilirsiniz? Siz Türk-Alman ilişkilerini tehlikeye atıyor musunuz?”

'SEN RAHATSIZ OLMUYOR MUSUN?'

Gazeteciye tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

“NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi, ilk 5'in içinde yer alan ülkeyiz. Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil. Şu anda NATO'nun içinde düşüncesi, kanaati, ne olursa olsun… Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor? Ukrayna. Türkiye olarak biz iki ülke ile de görüşüyoruz. Aralarında herhangi bir ayrım yapmıyoruz. 33 milyon ton tahılı tahıl koridorundan bütün Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk.

Bak ben sana yüzlerce demiyorum… Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü. Hastaneleri yok etti. İbadethaneleri vuruyor, kiliseleri vuruyor. Sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman. Bu ayrımın olmaması gerekiyor. Anti-semitizm mücadelesi veren olduysa bu mücadeleyi ilk veren lider ben oldum. Şu anda bakın Almanya İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor.

'ÖYLE SORULAR SORUN Kİ İNSANİ OLSUN'

Bir basın mensubu olarak bizi bununla tehdit etmeyin. Öyle soru sorun ki vicdani ve insani olsun ki biz cevapları öyle verelim.”

'ALMANYA SATMAZSA SATMAZ, ALTERNATİF BULURUZ'

Erdoğan ayrıca, savunma sanayinin ortak yürütülmesinin her iki ülkenin yararına olduğunu belirtti ve savaş uçağı satın alınması ile ilgili soruya karşı şu çıkışı yaptı:

“Almanya, Türkiye'ye Eurofighter savaş uçağı satmazsa satmaz. Dünyada bir tek savaş uçağı üreten ülke Almanya değil. Türkiye alternatiflerini bulur, araştırıyoruz da. Şu an SİHA üretmede en önde gelen ülkelerden biriyiz.” (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.