Ensarioğlu’ndan Hakan Fidan çıkışı: Ya görevi bırakır ya görevden alınır!

Ensarioğlu’ndan Hakan Fidan çıkışı: Ya görevi bırakır ya görevden alınır!
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DSG ile ilgili açıklamalarıyla tepki çeken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili açıklamalarda buklundu.

YENİGÜN HABER - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Rudaw TV’de katıldığı programda çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Ensarioğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın SDG ile ilgili açıklamaları hakkında konuştu: “Cumhurbaşkanı'nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır. Hakan Fidan'ın açıklamalarında Suriye politikasına dair sertliklerin bulunduğu, dönemin ruhunu tam yansıtmayan ifadelerin kullanıldığı söylenebilir.”

Belirleyici olan irade, Cumhurbaşkanı’nın iradesidir

Ensarioğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, DEM Partililerce eleştirilen SDG’yle ilgili sert açıklamaları hakkında şunları söyledi:

“Bizim başkanlık sistemimizde politika belirleyici olan irade, Cumhurbaşkanı’nın iradesidir.

Cumhurbaşkanı’nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır. Türkiye’nin böylesine önemli meselelerinde, sıfatı ne olursa olsun, Cumhurbaşkanı’nın iradesinin üstünde bir irade olamaz ve kimse buna karşı bir irade ortaya koyamaz.

Hakan Fidan’ın açıklamalarında Suriye politikasına dair bazı sertliklerin bulunduğu veya dönemin ruhunu tam yansıtmayan ifadelerin kullanıldığı söylenebilir; bunu kendi şahsi görüşüm olarak ifade ediyorum. Ancak neticede nihai politikayı Cumhurbaşkanı belirler ve son sözü o söyler.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.