Elazığ ve Sivas Valiliği’nden “Resmi İlan Genelgesi”

Elazığ ve Sivas Valiliği’nden “Resmi İlan Genelgesi”
Elazığ ve Sivas Valiliği, bir genelge yayınlanarak resmi ilanların kanun çerçevesinde gazeteler aracılığıyla duyurulduktan sonra ihalelerin yapılması...

Elazığ ve Sivas Valiliği, bir genelge yayınlanarak resmi ilanların kanun çerçevesinde gazeteler aracılığıyla duyurulduktan sonra ihalelerin yapılması istendi. Genelgelerde kamu kurum ve kuruluşların yetkililerinden mal ve hizmet alımlarında kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket edilmesi istendi.

DİYARBAKIR YENİGÜN – Elazığ ve Sivas Valiliği yayınladıkları genelgeler ile mal ve hizmet alımlarında kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket edilmesi uyarısında bulundu.

Bazı kamu kurum ve kuruluşların, ihalelerin bedelini bölerek veya doğrudan temin ile alım yapmaya başlamaları üzerine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bir genelge yayınlayarak, konu hakkındaki kanunu hatırlattı.

Vali Kaldırım’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, Kamu İhale Kanununda belirtilen koşulların dışına çıkılmaması; istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması istenilerek, süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi vurgulandı.

Genelgede, kamu kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalelerini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapmaları hatırlatılarak, il merkez ve ilçelerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelgenin dağıtımı yapıldı.

Mevzuata uygun hareket edilmeli

Genelgede, kamu kurum ve kuruluşların yetkililerinden mal ve hizmet alımlarında kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket edilmesi istendi.

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalelerde, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre belirtilen koşulların dışına çıkılmaması; istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması için önce Malatya’da girişimlerde bulunulduğunu hatırlattı. Malatya’da 2 gazeteciler cemiyeti yetkilileriyle  Malatya Valisi Aydın Baruş ile görüşüldüğünü  ifade eden  Abacı, “Sayın Valimiz, görüşme sonrasında kamu kuruluş ve kuruluşlara genelge gönderip, kanunu hatırlattı. Sayın Valimiz Aydın Baruş’a  teşekkür ederiz” dedi.

Nihat Abacı, “Malatya’daki çalışmadan sonra, Basın İlan Kurumu Malatya Şubesi olarak, bağlı şube Elazığ’daki gazeteci meslektaşlarımızla da temasa geçtim. Başta,  Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC )Başkanı Semih Erdem ile konuyu istişare ettim. Sayın Erdem de,  Elazığ Valisi sayın Çetin Oktay Kaldırım ile konuyu görüştü ve neticede de Elazığ’da da genelge yayınlandı. Elazığ Valisi sayın Çetin Oktay Kaldırım’a da duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu arada, FHGC Başkanı Semih Erdem, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yayımladığı genelge dolayısıyla bir teşekkür mesajı yayımlayarak, kamu kurum ve kuruluşlarının konuya duyarlı olmaları gerektiğini aktardı. Erdem “ Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının DSİ, Karayolları, Özel İdare, İl ve İlçe Belediyeleri v.s bu genelgeye göre bundan sonra doğrudan temin usulünün genel bir ihale olmadığının bilincinde Kamu İhaleler Kanunu’nda belirtilen maddelere uygun olarak, Basın İlan Kurumu aracılığı ile yerel gazetelerimize ihale ilanlarının verilmesini ve görevlilerin ceza sorumluluğunun bilinci ile hareket etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC) Başkanı Nafiz Koca da,  yayımladığı bir mesajla, Kamu Kurum, Kuruluş ve bazı Belediyelerin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa aykırı davranarak kanun hükümlerini ihlal ederek yapılacak ihaleleri basın yoluyla duyurmayan kurum ve kuruluşlar için genelge yayınlayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür etti.

Koca yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Kardeş kuruluş Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem’in girişimleri sonucu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın imzaladığı kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kuruluşların yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalelerini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapılmasına dair genelge dolayısıyla Başta Elazığ Valisi Oktay Çetin Kaldırım ve FHGC Başkanına teşekkür eder, EBMC olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.”

Bir genelge de Sivas Valiliği’nden

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın imzaladığı genelgenin kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kuruluşlar ile yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalelerini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapan il merkez ve ilçelerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyarette, Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Sabri Karakaya tarafından ihalelerde kanuna göre hareket edilmesi için resmi kurumlara genelge çıkarılması ve kanunun hatırlatılması talebinde bulunulmuştu.

Bunun üzerine Vali Salih Ayhan imzasıyla, kamu kurum ve kuruluşlara genelge çıkartılıp, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen koşulların dışına çıkılmaması; istenilen rekabet ortamının oluşturularak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması istenilerek, süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi vurgulandı.

Genelgede, bazı kamu kuruluşlarının, bazı belediyelerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda istenen şartları yerine getirmediği aktarıldı. Kamu kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalelerini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapan il merkez ve ilçelerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelgenin dağıtım yapılarak, kamu kurum ve kuruluşların yetkililerinden mal ve hizmet alımlarında kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket edilmesi istendi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.