Dolandırıcılık arttı Vali uyardı: Kimseye para göndermeyin

Dolandırıcılık arttı Vali uyardı: Kimseye para göndermeyin
Dolandırıcılık olaylarının yüzde 137 artması üzerine Vali’den "Kimseye para göndermeyin" açıklaması geldi.

LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte artan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulunarak "Halkımızı uyarıyorum, lütfen bu tür kişilere (dolandırıcılara) itibar etmeyiniz, kanmayınız, kimseye para göndermeyiniz. Polis, savcı, asker sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez" dedi.

AA'nın haberine göre, Vali Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz'ün katılımıyla Emniyet Müdürlüğünde "Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi.

YÜZDE 137 ARTIŞ YAŞANDI

Kentte 2023 ve 2024 yılının ocak ve şubat ayları asayiş oranlarına göre "dolandırıcılık" olaylarının yüzde 137 arttığının tespit edildiğini belirten Çiftçi, "Özellikle sosyal medya veya telefon üzerinden gerçekleştirilen 'nitelikli dolandırıcılık' olaylarında ilimizde ve ülke genelinde bir artış söz konusu. Halkımızı uyarıyorum, lütfen bu tür kişilere itibar etmeyiniz, kanmayınız, kimseye para göndermeyiniz. Polis, savcı, asker sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.