Dicle Üniversitesi öğrencileri: Rektör gelene kadar eyleme devam edeceğiz

Dicle Üniversitesi öğrencileri: Rektör gelene kadar eyleme devam edeceğiz
Dicle Üniversitesi öğrencileri dün kampüs içerisinde bir kız öğrencinin yaşadığı taciz iddiaları sonrası bugün Üniversite kampüsünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Recep ÇALIŞKAN/ YENİGÜN HABER- Dün gece Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde bir kız öğrenciye taciz iddiaları sonrası, Dicle Üniversitesi kampüsünde öğrenciler olayları ve Rektörü protesto etti. Rektörün öğrencileri muhatap alması gerektiğini belirten öğrenciler bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Son haftalarda 1 arkadaşımız KYK yurdunda 1 arkadaşımız yemekhanede intihar etti. Son olarak, 2 gün önce Aydın KYK da asansör düşmesi sonucu zeren arkadaşımızı kaybettik. Kaybettiğimiz arkadaşımızın hesabını soracağız. Dün 1 arkadaşımız yapilamayan ışiklandırmaların ve çözülemeyen ulaşım sorununun mağduru oldu ve tacize uğradı. Katillerden ve tacizcilerden hesabı örgütlü gençlik soracak. Üniversitenin sorununu çözemeyen AKP-MHP iktidarı çözüm üretemedikleri gibi ölümlerimize sebep oluyor. Bugün burada rektör bizleri muhatap almıyor. Bizim güvenliğimizi düşünen rektör ışıklandırmayı yapsaydı ve otobüsleri yudun önüne kadar götürseydi bunlar olmazdı. Bugün burada ki muhatabımız polis ve güvenlik değil, rektördür. Rektör buraya gelerek bizi muhattap alacak. Arkadaşımızın hesabını soracağız. Bugün buraya bu kadar polisi yığan rektör bizlerden neden korkuyor? Elimizde bıçak ve silah yok. Katil ve tacizciler dışarıda dolaşirken bu kadar polis neredeydi? Rektör gelene kadar eylemimiz devam edecek." ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.