Devletime hizmete hazırım

Devletime hizmete hazırım
Silopi’de 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan failin tutuklanma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Kadir M, mağdur olduğunu belirterek, "Devletime hizmet etmek içim her zaman hazırım” ifadelerini kullandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2021 yılında 10 yaşındaki C.E. isimli kız çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunan Kadir M. isimli şahıs hakkında “Nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Duruşmaya C.E.'nin ailesi ve avukatları hazır bulunurken, C.E., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) ifade verdi. Tutuksuz yargılan fail ise duruşma salonunda hazır edildi. Şırnak Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu avukatları, Silopiya Belediyesi Taybet Ana Kadın Dayanışma Merkezi, Silopi Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, Silopi Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan ile çok sayıda kişi duruşmaya katıldı.

DEVLETİME HİZMETE HAZIRIM, MAĞDURUM

Kimlik tespitiyle başlanan duruşmada ilk olarak fail Kadir M. savunma yaptı. Kendisine iftira atıldığını ileri süren Kadir M., “Aileme ben bakıyorum, 8 tane çocuğum var ve çok mağdurum. Devletime hizmet etmek içim her zaman hazırım” ifadelerinde bulundu.

Ardından söz alan C.E’nin avukatı, failin tutuklu olarak yargılanmasını talep etti.

‘ÖĞRETMENE VE AİLEME ANLATTIM’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, ifadesi alınan mağdur C.E., Kadir M.’nin kendisine yönelik cinsel istimarda bulunduğunu belirterek, “Yaşadıklarımı okulda öğretmene ve aileme anlattım” dedi.

Savunma yapan fail Kadir M.’nin avukatı İsmail Bilin ise ailenin çelişkili beyanlarda bulunduğunu ileri sürerek, müvekkili hakkında beraat talebinde bulundu.

27 EYLÜL'E ERTELENDİ

Mütalaasını sunan Savcı, failin tutuklanmasını talep etti. Verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti, failin tutuksuz yargılanmasına karar vererek, dosyadaki eksik hususların tamamlanması gerekçesiyle bir sonra ki duruşmayı 27 Eylül’e erteledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.