Diyarbakır'ın eski kayyımı tutuklandı

Diyarbakır'ın eski kayyımı tutuklandı
Yüreğir İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, depremzede ve yoksul aileler için para toplayıp, kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

YENİGÜN HABER – Geçen ay Adana Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç hakkında, depremzede ve yoksul aileler için yardım parası toplayıp, zimmetine geçirdiği iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

Kılıç, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelemeye alınan Kaymakam Mustafa Kılıç, 2 hafta önce görevden el çektirilip Niğde Vali Yardımcılığına atandı.

Ancak hakkındaki iddialar nedeniyle açığa alınıp, yeni görevine başlatılmadı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine Kaymakam Mustafa Kılıç, dün Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İfadesinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kaymakam Kılıç, tutuklandı.

DİYARBAKIR'DA BENZER İDDALARLA GÖREVDEN ALINDI

Mustafa Kılıç, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesinde kaymakamlık ve belediyede kayyum olarak görev yaparken de benzer iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı kararıyla 2017 yılında apar topar bu görevinden alınarak Mersin'in Yenişehir ilçesine kaymakam olarak atanmıştı.

MUSTAFA KILIÇ KİMDİR?

1976 yılında Yozgat İlinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kadışehri’nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Yozgat Kaymakamı adayı olarak atandı.

Kaymakam olduktan sonra sırasıyla Ordu Korgan Kaymakamlığı, Elazığ Ağın Kaymakamlığı, Antalya Akseki Kaymakamlığı, Adana Karataş Kaymakamlığı, Diyarbakır Kayapınar Kaymakamlığı, Mersin Yenişehir Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra son olarak 12 Eylül 2022 tarihinde Yüreğir Kaymakamlığı yaptı. Burada hakkında, depremzede ve yoksul aileler için yardım parası toplayıp, zimmetine geçirmek iddiasıyla idari soruşturma başlatıldıSoruşturma sürerken Niğde'ye vali yardımcısı olarak atandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.