Depremzede çocuk Hollanda’da yapayalnız bulundu

Depremzede çocuk Hollanda’da yapayalnız bulundu
Hollanda’da depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir çocuk tek başına bulundu. Sadece Türkçe bilen ve Hollanda’ya nasıl geldiği konusunda bilgi paylaşılmayan çocuk sığınma merkezine gönderildi.

Depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir çocuk Hollanda’da tek başına bulundu. Sadece Türkçe bilen ve Hollanda’ya nasıl geldiği konusunda bilgi paylaşılmayan çocuk sığınma merkezine gönderildi.

BBC’nin haberine göre Hollanda’nın güneyindeki Maastricht kentinde, depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki çocuk yapayalnız bulundu.

Maastricht polisinin Instagram hesabından “Büyük şehirde tek başına” başlığıyla yapılan açıklamada, 5 yaşındaki çocuğunun şehir merkezinde yalnız başına dolaşırken bulunduğu belirtildi.

Türkçe konuşan ve hiç Hollandaca bilmeyen çocuğa, polis tarafından bir şekerci dükkanından şekerleme alındı ve daha sonra karakola götürüldü.

Türkiye’den geldiğini anlatan çocuk, anne ve babasının ülkelerinde olduğunu, ikisinin de 6 Şubat’taki depremde yaralandığını söyledi.

Sosyal hizmet uzmanlarına teslim edilen çocuk, sığınma merkezine gönderildi.

5 yaşındaki çocuğun Hollanda’ya nasıl geldiği konusunda bilgi verilmedi. Hollanda makamlarının bu konuyu araştırdığı belirtildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.