Demirtaş’ın aktif siyasetten çekilmesine tepkiler

Demirtaş’ın aktif siyasetten çekilmesine tepkiler
Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasetten çekilme açıklaması hakkında HDP yönetiminin alacağı tavır merakla bekleniyor.

“Kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum” ifadelerini kullanan tutuklu Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Demirtaş’ın tutuklu olduğu 7 yıl süresince zaman zaman kopukluklar, yanlış anlaşmalar ve gerilimler olsa da iletişimin sürekli kılındığını belirterek, açıklamanın kendilerini şaşırttığını, kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

HDP’liler, avukatlar aracılığıyla her gün mesajlaşıldığını, seçime dair atılan neredeyse tüm adımların birlikte planlandığını, Demirtaş’ın her önerisinin değerlendirildiğini kaydederek, “Demirtaş’ı dışlamak söz konusu olamaz” değerlendirmesini yaptı.

‘BAŞARISIZLIĞIN FARKINDAYIZ, MYK ÜYELERİ İSTİFAYA HAZIR’

Demirtaş’ın vurguladığı seçim başarısızlığını kendilerinin de kabul ettiğini, bu başarısızlığı getiren eksikliklerin HDP yönetimi tarafından ilk günden itibaren ele alındığın kaydeden HDP yöneticileri, seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başta özeleştiri olmak üzere tüm süreçlerin işletildiğini kaydetti.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberind, seçimden sonra yapılan toplantılarda, görüşmelerde MYK üyelerinin bir kısmının istifaya hazır olduklarını söylediğini de kaydeden HDP yöneticileri, “ortada bir başarısızlık varken sorumluluktan kaçmak doğru olmaz” görüşünün ağır bastığını ve özeleştiri süreci ile birlikte yeni dönemin hızlıca planlanmaya başlandığını aktarıldı.

HDP’NİN TAVRI?

HDP, DTK, HDK, DBP, Yeşil Sol eş başkan ve sözcülerinden oluşan kurulun dün gerçekleşen toplantısında seçim sonuçları ele alınmış, partide değişimin gerekliliğine vurgu yapılmış ve bunun için gerekli adımların atılması yönünde fikir birliği sağlandığı duyurulmuştu.

YOLA YEŞİL SOL’LA DEVAM KARARI

Edinilen bilgilere göre kapatma davasının sonucunun ne olacağına bakılmaksızın ve davanın bitmesini beklemeden Meclis’te Yeşil Sol Parti grubu kurulacak. Eş genel başkanların da aralarında bulunduğu birkaç isim sembolik olarak HDP’de kalacak ancak diğer tüm milletvekili ve yöneticiler Yeşil Sol Parti’de siyaset yürütecek.

Yeşil Sol Parti’de isim değişikliğini de tartışan HDP yönetiminin, seçmenin daha kolay sahipleneceği, Kürt siyasetinin geçmiş partilerinin isimlerini hatırlatan bir isimle yola devam etmeyi de gündeme aldığı da ifade ediliyor.

1 EKİM’DEN ÖNCE KONGRE, KADROLARDA KÖKLÜ DEĞİŞİM

Yeşil Sol Parti kongre sürecini de erkene çekerek yaz aylarında kongreye gitmeyi de planlıyor. Kongreye gidilmeden önce partinin il örgütleriyle derinlemesine görüşmeler, illerde konferanslar, toplantılar yapılacak ve yapısal sorunlara birlikte çözüm aranacak. Tüm bu süreçler sonucunda alınan öneriler doğrultusunda yeniden yapılanmaya gidilecek. Bu yeniden yapılanma hem politik düzeyde olacak hem de yapısal değişiklikler içerecek. HDP’nin bileşen yapısı dahil tüm süreçlerin gözden geçirileceği bu dönemin sonunda Yeşil Sol Parti’nin kongresi gerçekleşecek. 1 Ekim’den önce gerçekleşmesi beklenen kongrede HDP’nin eş genel başkanları dahil tüm yönetim kadrolarında ciddi değişim olması bekleniyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.