DEM Parti Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etti
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra Cezaevinde ziyaret etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra Cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Yüksekdağ’ın moralinin yüksek olduğunu söyledi. Hatimoğlları, “Malumunuz Kobani Kumpas Davasının kararı açıklandı. Orada yargılanan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın içinde olduğu çok sayıda arkadaşımız ağır cezalar aldı. Yüzlerce seneye varan cezalar verildi. Bizler de ziyaretimizi gerçekleştirdik ve sevgili Yüksekdağ ile görüştük. Eş Genel Başkanımızın durumunun çok iyi olduğunu bilmenizi isteriz. Moral ve motivasyonu oldukça yüksek. Bu cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmeler tam da bir Türkiye okumasıdır. Dışarıda bulunan mahkeme süreci boyunca hem öncesi hem de karar aşamasında dayanışma içinde olan bütün kurumlara, siyasi parti temsilcilerine, STÖ temsilcilerine hepsine sonsuz teşekkürlerini iletiyor. Siz değerli basın emekçilerine sonsuz teşekkürlerini iletiyor” dedi.

Hatimoğlu’nun ardından söz alan Tuncer Bakırhan ise, “Bu dava bitmedi, halklarımızın mücadelesiyle verilen kararları boşa çıkaracağız” diyerek, şunları söyledi:

“Tabi biz geçmiş olsuna gelmedik. Çünkü Figen başkan devrimci ve sosyalist kimliğini layıkıyla sürdüren ve bu konuda gerçekten ne gerekiyorsa yapan çok değerli bir yoldaşımızdır, yol arkadaşımızdır. Biraz bu süreci konuştuk, önümüzdeki süreci değerlendirdik. Biraz moral aldık. Güç aldık. Gerçekten bize büyük bir moral verdi. Haksız bir şekilde yargılandıklarını, siyasi bir kararla cezalandırdıklarını hep birlikte gördük. Ama bu süreç bitmedi. Nasıl ki bir sosyalist kadın olarak Figen başkanımız; IŞİD barbarlarına karşı dünyanın akyüzü, dünyanın en önemli, en temiz mücadelesini veren Kobanî halklarıyla dayanıştığı için buradaysa bizler de Kürtler, kadınlar, devrimciler, gençler olarak dünyanın akyüzü bir mücadeleyle dayanışan, onun gerçekten savunuculuğunu yapan ve şimdi cezaevinde olan arkadaşlarımızla birlikte dayanışacağız.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.