“DEDAŞ uygulamları hukuki değil”

“DEDAŞ uygulamları hukuki değil”
Lice’de DEDAŞ’ın elektrik sayaçlarını direklere taşımasına tepkiler sürüyor. Vatandaşlar uygulamanın hukuki olmadığına vurgu yaparken, HDP Diyarbakır...
Lice’de DEDAŞ’ın elektrik sayaçlarını direklere taşımasına tepkiler sürüyor. Vatandaşlar uygulamanın hukuki olmadığına vurgu yaparken, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ise, halkın yapılan bu işleme güvenmediğini dile getirerek, “Belki o sayaçları kendilerine göre ayarlayacaklar. Halktan fazla para almaya çalışıyorlar. Artık yeter, bu zulmü kimse kabul etmiyor. Yaşananları her alanda dile getireceğiz. Demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

YENİGÜN HABER –  Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Lice’de elektrik sayaçlarını beton direklere taşımaya çalışmasının ardından yaşanan gerginliğe polis müdahale etti. İlçede yaşananlarla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yaşananların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, önceki gün Diyarbakır'ın Lice ilçesinde DEDAŞ ekiplerinin sayaçları direklere taşımasını protesto eden ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

HDP heyeti, esnaf ve yurttaşların dünden bu yana yaşadıkları sorunları dinledi. Hukuk dışı uygulamalara maruz kaldıklarını belirten vatandaşlar, “Sayaçların direklere takılmasına karşıyız. Polisler evlerimizi basıyor. Bu insanlık mıdır? Çocuk, kadın, yaşlı demeden bizi yere yatırıyor, kapılarımızı kırmaya çalışıyorlar. Bu gençlerin hepsi artık zulmü kabul etmedi. Biz nereden bileceğiz bizim faturamız ne kadar gelmiş. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasının hukuki değildir, kabul etmiyoruz. Yaptıkları hukuki değil." İfadelerini kullandı.

“Halk yapılan işleme güvenmiyor”

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ise, elektrik sayaçlarını halkı zan altında bırakan, küçük düşüren ve toptan suçlu muamelesi gösterme uygulamasına tepki gösterdi. Halkın yapılan bu işleme güvenmediğini dile getiren Taşçıer, “Belki o sayaçları kendilerine göre ayarlayacaklar. Halktan fazla para almaya çalışıyorlar. Bir kenti yıkmaya çalışıyorlar. Polis, asker demeden gece yarısı kapılar kırılıp, insanları darp edip gözaltına aldılar. Bu demokrasi ve hukuka aykırı uygulamalar. Artık yeter, bu zulmü kimse kabul etmiyor. Yaşananları her alanda dile getireceğiz. Demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

MA’da yer alan habere göre, HDP Lice İlçe Eşbaşkanı Yusuf Peker ise bir haftadır sayaçların direklere taşınmaya başlandığını ancak halkın uygulamaya karşı olduğun söyledi. Peker, şunları söyledi: “Lice’de özel bir politika yürütülüyor. Lice halkı 5 yıldır doldu. Baskılara, keyfi uygulamalara, kayyumdan tutalım içimize girmelerine kadar. Bu elektrik meselesi de bir kıvılcım oldu. İnsanlar patladı, artık kendilerini tutamadılar. Gözleri kapalı bu zorbalığın üzerine gittiler. 7’den 70’e kimse kendini tutamadı, tepkilerini dile getirdi. Polisler kameralardan tespit ettiklerini, sokakta öylesine geçenleri dahi gözaltına aldı. Orada olmayanı bile gözaltına aldılar. İnsanlar tepkilerini gösterdiğinde polisler onların karşısına çıkıp ‘Buradan gidin, ne işiniz var burada, Kuzey Irak’a, başka yerlere gidin’ dediler. Kendi topraklarından başka yerleri göstererek göç ettirmeye çalışıyorlar. Yaptıkları ve söylemleri daha zordu. Ezelim, baskı altına alalım yaklaşımlarıyla halk artık dayanamaz hale geldi. İnsanlar cahil değil bu yapılanlar karşında da sessiz kalmalarını bekleyemeyiz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.