Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00'te Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Kayseri merkezli provokasyonlar, Türkiye'nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomideki son durum yer alacak.

Provokasyonlar ve ekonomik gelişmeler masada

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Kayseri merkezli provokasyonlarla ilgili son durumu Kabine üyelerine aktaracağı toplantıda, yarın açıklanması beklenen enflasyon rakamları ve memur ile emekli maaş zamları da ele alınacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranları bu toplantıda netleşecek.

Eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla yasal zeminin güçlendirilmesi çalışmaları ve 9. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmeler de toplantının gündeminde olacak.

Sınır ötesi operasyonlar ve Gazze'deki durum

Toplantının bir diğer önemli konusu ise sınır ötesindeki operasyonlar olacak. Gazze'deki son durumun değerlendirileceği toplantıda, siyonist saldırganlığın son bulması için ateşkes girişimleri ve insani yardımlar konuşulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay içerisinde Kazakistan, Azerbaycan ve ABD'ye yapacağı ziyaretlerde ele alınması muhtemel konularla ilgili çalışmalarını da Kabine üyeleriyle paylaşacak.

Toplantıya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da katılacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.