BİK Analitik yazılımı, marka tescilini yaptı

BİK Analitik yazılımı, marka tescilini yaptı
Basın İlan Kurumu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen BİK Analitik yazılımının başarı hikayesini duyurdu.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan BİK Analitik yazılımı, internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğini ölçümleme konusunda önemli bir adım attı. 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 35, 38 ve 42 numaralı mal ve hizmet sınıflarında onay alan BİK Analitik markası, 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren 10 yıl boyunca koruma altına alındı.

Basın İlan Kurumu'nun kendi imkanlarıyla geçtiğimiz yıl şubat ayında başlattığı ve haziran ayında ilk veri akışını sağladığı BİK Analitik ölçüm sistemi, temmuz ayındaki çok yönlü kontrol ve güvenilirlik testlerinden başarıyla geçti. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, Kurum'un görev alanındaki tüm internet haber sitelerini 7/24 esasına bağlı olarak kesintisiz takip eden BİK Analitik, elde ettiği verileri ilgili birim müdürlüklerine anlık olarak ileterek resmi ilan yayımlama hakkı kazanan ve bekleme süresinde bulunan yaklaşık 450 internet haber sitesinin trafiklerini ölçümlüyor.

BİK Analitik markasının tescili, Türkiye genelinde sınai mülkiyetin korunması adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Bu inovatif yazılım, internet haber siteleri için ziyaretçi trafiğini ölçümleme konusunda güvenilir ve kapsamlı bir çözüm sunarak sektöre yeni bir boyut kazandırıyor. Başvurusu onaylanan BİK Analitik markası, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun güvencesi altında, sektördeki kalitesini ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.