Bayram tatilinde 3 günün bilançosu: 22 ölü, 4 bin 43 yaralı

Bayram tatilinde 3 günün bilançosu: 22 ölü, 4 bin 43 yaralı
Bayram tatilinin ilk üç gününde Türkiye yollarında yaşanan trafik kazaları can yakıyor. Son 24 saatte 6 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı 1327'ye ulaştı.

Bayram tatilinin ilk üç gününde trafik kazalarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar endişe verici boyutlara ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarına ilişkin çarpıcı verileri paylaştı.

Son 24 saatte 824 trafik kazası

Son 24 saatte ülke genelinde 824 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, 1327 kişi ise yaralandı. Bu rakamlarla birlikte bayram tatilinin ilk üç gününde trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye yükselirken, toplam yaralı sayısı ise 4 bin 43'e ulaştı.

Bakan Yerlikaya’dan önemli uyarılar

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bayram tatilinde trafik kazalarının önlenmesi için alınan tedbirleri ve yapılan denetimleri vurguladı. Yerlikaya, radar ile hız denetimlerinin gece gündüz sürdüğünü ve 24 saat esasına göre kontrollerin devam ettiğini belirtti. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bayram tatili boyunca hız denetimlerimiz radar ile geceleri de sürüyor; 24 saat esasına göre kontrollerimiz devam ediyor. Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması, onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil."

Yerlikaya, yaptığı uyarılarla vatandaşların trafik kurallarına uymalarının önemini bir kez daha vurguladı ve kazaların önlenmesi için herkesi daha dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.