Bayraklı Katliamı Davası: Beni de vuracaktı silah tutukluluk yaptı

Bayraklı Katliamı Davası: Beni de vuracaktı silah tutukluluk yaptı
3 komşusunu katleden Ali İhsan Kılıç hakkında istinaf mahkemesinde görülen davada katliamdan kurtulan ailenin küçük kızı konuştu: Beni de vuracaktı silah tutukluluk yaptı

İzmir Bayraklı'da 'sokak hayvanlarıın besleme' tartışmasında 3 komşusunu katleden Ali İhsan Kılıç hakkında istinaf mahkemesinde görülen davadan karar çıktı. Sanığa 2 kere ağırlaştırılmış müebbet 1 kere de müebbet hapis cezası verilirken, müebbet hapis cezasında "haksız tahrik indirimi" uygulanarak 16 yıla düşürüldü.

Komşuları Yahya Köşek ve Meryem Köşek ile kızları Funda Güçlü'yü öldüren Ali İhsan Kılıç ve ağabeyi Mehmet Kılıç'ın yargılandığı davada karara itiraz sonrasında yeniden yargılama yapıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24'üncü Ceza Dairesi’nde yeniden görülen davaya tutuklu sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı savunma için sanıklara söz verdi. Ali İhsan Kılıç, Yahya Köşek'in kendisine kesici aletle saldırdığını iddia ederken, kendisini savunmak için silahını ateşlediğini söyledi.

Sanık Mehmet Kılıç ise kardeşiyle Yahya Köşek arasında neler yaşandığını bilmediğini iddia ederek, “suçum ne bilmiyorum” demekle yetindi.

“Beni de vuracaktı silah tutukluluk yaptı”

Katledilen Köşek çiftinin kızları Filiz Topaloğlu, Ali İhsan Kılıç'ın anlattıklarının yalan olduğunu ve babası ile Kılıç'ın olay günü kavga ettiklerini aktardı: "Daha sonra ablamla Mehmet Kılıç'ın seslerini duyduk. Onlar kavga edince babam Mehmet ile kavga etmeye başladı. Benim kafamda sopa kırıldı. Saçımdan tutup sürüklediler. Ben de kendimi koruyordum. Babamı vurduktan sonra Ali İhsan Kılıç gidip geldi. Dönünce annemi vurdu. Ben telefon için yukarı çıkınca ablamı da vurmuş. Ben çocukları içeri aldım. Beni de vuracaktı silah tutukluluk yaptı. Beni içeri çektiler. Giderken silahı annemlerin üzerine boşalttı. Asıl husumet bahçe meselesiydi."

'Cinayet Tasarlandı'

Katledilen Funda Güçlü'nün eşi Rıdvan Güçlü ise sanık Mehmet Kılıç ve oğlu Köksal Kılıç'ın olayı tasarladığını belirterek "Ali İhsan Kılıç ile bizim sorunumuz yoktu. 100 metre arsayı 30 yıl kullanmış. Ali İhsan Kılıç'ın gelini de eşime ‘Sizin hakkınızda plan yapıyorlar, dikkat edin kendinize' demiş. Köksal Kılıç da olayın içinde. Olayda 'yoktum' diyor. Ama orada olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. İlk derece mahkemesince verilen kararda herhangi bir hukuksuzluk bulunmadığını belirten savcı, Ali İhsan Kılıç'ın Yahya Köşek ile olay günü kavga ettiğini belirterek bu yönden haksız tahrik indirimi istedi. Diğer sanıklar hakkında ise aynı cezaların verilmesini talep etti.

Haksız Tahrik İndirimi verildi

Kararını açıklayan mahkeme başkanı, Mehmet Kılıç için birinci derece mahkemenin verdiği cezayı değiştirmezken; Ali İhsan Kılıç için Yahya Köşek'in öldürülmesine ilişkin verilen müebbet hapis cezasının “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 16 yıla düşürüldüğünü açıkladı. Ali İhsan Kılıç için verilen diğer cezaların ise ilk derece mahkemesiyle aynı olduğunu belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.