Batan gemide yeni gelişme: 'Dümende aşçı Zeynep mi vardı?'

Batan gemide yeni gelişme: 'Dümende aşçı Zeynep mi vardı?'
Marmara Denizi'nde 5 mürettebatın kaybolduğu "Batuhan A" isimli gemi kazasında yeni bir iddia ortaya atıldı.Aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni kaptan köşkünde bulundu. Kılınç'ın dümende olduğu ihtimali soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken 15 Şubat'ta batan "Batuhan A" isimli gemi kazasında 5 mürettebat hayatını kaybetti. 3 mürettebat ise kurtarıldı. Kayıp mürettebatı arama çalışmaları devam ederken, ortaya çıkan yeni bir iddia kaza soruşturmasına farklı bir boyut kazandırdı.

Deniz İşçileri on X: "'BATUHAN A' GEMİSİ BATTI! 6 DENİZCİ KAYIP! 69 metre boyunda, 53 YAŞINDAKİ kargo gemisi #BatuhanA bu sabah battı. Gemideki 6 mürettebattan haber yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara

Kaptan köşkünde bulunan aşçı Zeynep Kılınç'ın (33) cansız bedeni, geminin dümeninde olduğu ihtimalini gündeme getirdi. 3 yıldır gemilerde aşçı olarak çalışan Kılınç'ın, birçok işe de yardım ettiği biliniyor.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, kayıp mürettebatı bulmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. TCG AKIN'dan dalgıçlar, 51 metre derinlikteki batık gemiye dalış gerçekleştirerek sonar cihazı ve özel kafes sistemiyle arama yapıyor. Deniz polislerinin "Yandan taramalı-SONAR" cihazı ve "ROV-İnsansız Su Altı Görüntüleme Robotu" da su altı araştırmalarında kullanılıyor.

Gemideki her işe koşturmuş! Yürek yakan son paylaşım: Benden bir tane daha yok - Son Dakika Milliyet

Soruşturma Devam Ediyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde, Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.Bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı ve iki Cumhuriyet Savcısı kazanın nedenini araştırıyor.Deniz kazasının kırımında yetkili bilirkişi de görevlendirildi.

Kazanın Nedeni

Geminin kayıp 4 mürettebatının batma anına kadar, fırtınada havalanıp tehlike meydana getirdiği brandayı düzeltmeye çalıştıkları tahmin ediliyor. 1300 tonluk yük miktarı ticari geminin, 1250 tonluk normal yükle seyir halindeyken batmasının nedeni olarak gemide taşınan mermer tozunun üzerinin kapatılması, sabitlenmeyen brandanın fırtınada havalanarak yükün üzerine deniz suyu taşıdığı, yağışla yükün artan ağırlığının düzeni bozduğu gösterildi.

Türk Deniz Kuvvetleri, BATUHAN A Kargo Gemisi'nde kaybolan bir personel için arama kurtarma operasyonlarını sürdürüyor.

Aşçı Zeynep Kılınç'ın Dümende Olma İhtimali

Kaptan köşkünde bulunan Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, geminin dümeninde olduğu ihtimalini gündeme getirdi.Kılınç'ın denizcilik tecrübesi ve gemiye olan hakimiyeti bu ihtimali güçlendiriyor. Yetkililer, Kılınç'ın neden dümende olduğu ve geminin neden battığına dair soruları aydınlatmak için detaylı incelemeler yürütüyor.

Bu trajik kaza, denizcilik sektöründe güvenlik ve çalışma koşullarına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. Ailelerin acısı ve kayıp mürettebatın bulunamaması toplumda üzüntü yarattı. Yetkililer, kazanın tüm yönlerini aydınlatmak ve benzer trajedilerin tekrarlanmaması için gerekli adımları atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.