Batan gemi hakkında yeni iddialar

Batan gemi hakkında yeni iddialar
Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan "BATUHAN A" isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de sürüyor. Kaptan köşkünde cenazesi bulunan aşçı Zeynep Kılınç’ın geminin dümeninde olduğu değerlendiriliyor

15 Şubat'ta Marmara Denizi'nde batan kargo gemisiyle ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. İlk değerlendirmeye göre, gemide taşınan mermer tozunun üzerindeki branda sabitlenmemişti. Fırtınada brandanın bir kısmı ise havalandı. Yük ıslandığı için ağırlık arttı ve geminin dengesi bozuldu.

Yük taşıma kapasitesi 1300 ton olan "BATUHAN A" isimli gemide 1250 ton mermer tozu yüklü olduğu ifade ediliyor.

Normal bir yük ile seyir halinde olduğu ifade edilen gemide yük üzerindeki brandanın tam olarak sabitlenmediği öne sürüldü.

Fırtınada brandanın bir kısmı havalandı. Mermer tozunun üzerine yağmur ve denizden su geldi. Bu nedenle ağırlık artınca da dengesi bozulan geminin yan yatıp su alarak battığı düşünülüyor.

Gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk'un olay anında kaydettiği görüntülerde de brandanın sabit olmadığı görülüyor.

AŞÇI ZEYNEP’İN DÜMENDE OLDUĞU DEĞERLENDİRMESİ

Deniz Kuvvetleri dalgıçları, gemi enkazında sonar cihazıyla 2 kişinin cansız bedenini tespit etti.

Arama-kurtarma gemisi TCG AKIN'a kurulan asansörle batığa inildi.

Geminin aşçısı 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, kaptan köşkünde bulundu. Kılınç'ın batma anında geminin dümeninde olduğu, 4 mürettebatın ise güvertede brandayı düzeltmeye çalıştığı değerlendiriliyor.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.