Bakan Koca’dan E-reçete açıklaması

Bakan Koca’dan E-reçete açıklaması
Bakanı Fahrettin Koca, yabancılar için çeşitli dillerde reçete yazımının yapıldığını belirterek, “ T.C. vatandaşı olan, yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan hiçbir kimseye Türkçe dışında reçete yazımı söz konusu değildir. Türkiye her geçen gün sağlık turizminin üssü olmaya, önemli 3 ülkeden biri olmaya hızla ilerliyor. Yabancı olan hastanın kendi ülkesinde, reçetenin anlaşılır olmasını sağlamak için yapılan bir düzenlemedir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il protokolü tarafından Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’nda karşılandı. Bakan Koca, Vali Tuncay Akkoyun'u ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Koca’ya, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ile Muhammed Adak, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma ve İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz eşlik etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Koca, tüm vatandaşlara adil, eşit ve kapsayıcı sağlık hizmeti sunma hedefi konusunda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Yabancılar için çeşitli dillerde reçete yazımının yapıldığını belirten Bakan Koca, “E-reçete ile ilgili konu şu, T.C. vatandaşı olan hiçbir kimseye, Türkçe dışında reçete yazımı söz konusu değildir. Türkiye her geçen gün sağlık turizminin üssü olmaya, önemli 3 ülkeden biri olmaya hızla ilerliyor. Yabancı olan hastanın kendi ülkesinde, reçetenin anlaşılır olmasını sağlamak için yapılan bir düzenlemedir. Bu var olan yaklaşımı biraz da geniş tutarak, hizmetin geldiği noktayı göstermek için önemlidir. Birileri bir yerlere çekmek istiyor. Varsın nereye çekmek isterlerse istesinler, hakikat bundan öte değildir.”

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.