Bakan Bozdağ: Kusuru olanlar hesabını verecek

Bakan Bozdağ: Kusuru olanlar hesabını verecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da deprem bölgesinde yaptığı incelemede, “Önceliğimiz enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak. Arkasından...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da deprem bölgesinde yaptığı incelemede, “Önceliğimiz enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak. Arkasından yargı süreci devam edecek. İhmali, kusuru olanlar varsa hepsi hesabını verecek" dedi.

Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentte 133 kişi öldüğü, 871 kişinin de yaralandığını söyledi. Bakan Bozdağ, enkazdan 254 kişinin çıkarıldığını ifade ederek,“ Diyarbakır’da 7 müstakil bina tamamı yıkıldı. Bunlardan biri içerisinde insan olmayan bir bina. Ama 6 tanesi ise içerisinde vatandaşlarımızın olduğu bina. 184 daire olduğunu görüyoruz, 570 civarında vatandaşımızın kayıtlarda bu bölgede yaşadığı görünüyor, ancak enkazdan çıkan yaralılara baktığımızda kayıt dışı olan misafirlik için o evlerde bulunan pek çok vatandaşımızın bulunduğunu ifade etmek isterim. Yıkılan 6 binadan şuana kadar enkazın altından 254 vatandaşımız çıkartıldı, 133’ü vefat etti, 121’i sağ olarak çıkartıldı, tedavilerine devam ederken diğerlerine henüz ulaşılamadı. Enkaz çalışmaları devam ediyor. Hastaneye müracaat eden yaralı vatandaş sayımız 871, 742’si tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Şuanda yatan 129 yaralımız var, 38’nin durumu ciddi olduğunu biliyoruz” dedi.

‘10 BİN 6 PERSONEL, BİN160 ARAÇ GÖREVDE’

AFAD, emniyet, jandarmanın da aralarında olduğu herkes büyük bir seferberlikle çalıştığını kaydeden Bakan Bozdağ, Diyarbakır genelinde 10 bin 6 personel bin 160 araç bu süreçte ihtiyaç nedeniyle görevlendirildiğini aktardı. Bozdağ, “Şuana kadar 773 çadır kuruldu, 7 bin civarında vatandaşımızı istekleri halinde burada ikametini sağladık. Ayrıca sosyal tesislerde 168 bin 421 vatandaşımızı barındırdık. İhtiyaç olması durumunda da barındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'KUSURU OLAN VARSA HESABINI VERECEK'

Bakan Bozdağ, vatandaşlarla diyalogu sırasında yargı süresinin devam ettiğini, ihmali, kusuru olanlar varsa hepsi bunun hesabını vereceğini, kimsenin yanına bıraktığı yanlış bırakılmayacağını söyledi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.