Antakya'daki üç depremde yıkılmayan binanın sırrı çözüldü

Antakya'daki üç depremde yıkılmayan binanın sırrı çözüldü
Antakya’da Belediye Kooperatif Evleri'nde bulunan 3 bloktan biri yıkılıp, biri ağır hasar görürken ayakta kalan tek yapı da ise hasar dahi oluşmadı. Antakya...

Antakya’da Belediye Kooperatif Evleri'nde bulunan 3 bloktan biri yıkılıp, biri ağır hasar görürken ayakta kalan tek yapı da ise hasar dahi oluşmadı.

Antakya Sümerler Mahallesi'nde Belediye Kooperatif Evleri'nde bulunan A3 Blok depremde yıkılmış, A1 Blok ağır hasar görmüş, A2 Blok ise meydana gelen 3 depremde de ayakta kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek için ‘güçlendirme’nin iyi bir seçenek olduğunu söyledi, Antakya’da üç depremde ayakta kalan bu binayı örnek verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek için ‘güçlendirme’ de iyi bir seçenek” dedi. İmamoğlu, Antakya’da üç şiddetli depremde ayakta kalan binada uygulanan güçlendirme seçeneği dahil İstanbul için en doğru seçenekleri hizmete sunacaklarını açıkladı.

LİFLİ KARBON POLİMERLE GÜÇLENDİRİLMİŞ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antakya’da yıkılmayan 3 bloklu Belediye Kooperatif Evleri'nde yaptığı incelemelerde, yetkililerden blokun duvarlarında “lifli karbon polimer” kullanılarak güçlendirildiği bilgisini almıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.