Almanya Türkleri orduya çağırıyor

Almanya Türkleri orduya çağırıyor
Almanya'nın asker sayısındaki artış hedefiyle birlikte Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, Türk yurttaşları askerlik mesleğine teşvik için bilboardlar hazırlandığı görüldü

Asker sayısını 183 binden 203 bine çıkarmayı hedefleyen Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, Türkçe ‘Donanmamızın bir parçası ol' afişleri asıldığı görüldü.

Akşam'da yer alan habere göre; Alman Silahlı Kuvvetleri'ndeki askeri personel sayısının mevcut 183 binden 2031'e kadar 203 bine çıkarılması hedefine ulaşmak için hazırlanan afişlerde Türkçe 'Donanmamızın Bir Parçası Ol' ifadesiyle adayların başvuruda bulunması istendi.

Türklerin yoğun olduğu bölgelere asılan ilan ve afişlerde kalifiye personelin çeşitli meslek gruplarında iş başvurusunda bulunabileceği belirtildi. Afişlerde başvuru için ziyaret edilmesi istenilen Alman Silahlı Kuvvetleri internet sayfasında ise memur, pilot, büro personeli, yönetici, mühendis, deniz subayı gibi çok sayıda meslek grubu yer aldı.

Başvuru sayfasında, yeterli görülmeleri halinde bilgilerini giren adaylarla daha sonra irtibata geçileceği belirtiliyor.

22.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.