Ahbap, Kızılay’dan konserve de satın almış

Ahbap, Kızılay’dan konserve de satın almış
Ahbap Derneği’nin kurucusu Kızılay’ın çadırlar için indirim yaptığını belirtirken, KDV ödediklerini söyledi. Kızılay, Ahbap’a konserve de satmış....

Ahbap Derneği’nin kurucusu Kızılay’ın çadırlar için indirim yaptığını belirtirken, KDV ödediklerini söyledi. Kızılay, Ahbap’a konserve de satmış. Ahbap kurucusu Haluk Levent, yaptığı açıklamada Kızılay’dan konserve de satın aldıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ilk günlerde bölgeye çadır göndermemesiyle eleştirilerin hedefinde olan Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin üçüncü günü Ahbap Derneği’ne 46 milyon liraya sattığı ortaya çıkmıştı.

Haluk Levent, twitter hesabındaki paylaşımla, ‘çadırları kimden satın almalıyız’ gibi bir lükse sahip olmadıklarını ve yaptıkları her işlemin ‘doğru’ olduğunu belirtmişti.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da parayı yine çadır üretmek için kullandığını iddia etmişti.

Depremin üstünden üç hafta geçmesine rağmen bölgede hala çadır bekleyen onca depremzede varken, Kızılay’ın deposundaki çadırları satması infial yarattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Haluk Levent şunları kaydetti: ”İnsanlar ölmesin, soğukta kalmasın diye ‘çadırları hemen alalım’ dedik.” Levent, Kızılay’ın çadırlar için ‘indirim’ yaptığını belirtirken KDV ödediklerini de bildirdi: ”Biraz indirim yaptırdık, 19 bin lira, KDV ve nakliye. Bunlar 22 bin liraya gelebiliyor.”

Levent, ”Ben o çadırları almak zorundaydım. Aynı şartlar olsa yine alırdım” dedi.

”Kızılay’ın çadırları ücretsiz verme durumunu kendi yönetimi belirler. AFAD da çadırları parayla aldı” diye konuşan Levent, deprem döneminde çadırların parayla satılmasını ahlaki bulmadığını da söylerken, konserveleri de satın aldıklarını belirtti. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.