1402 gün oldu; Gülistan Doku’dan haber yok

1402 gün oldu; Gülistan Doku’dan haber yok
Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin akıbetini öğrenmek için gittiği Tunceli’de Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşmek istedi. Polisler tarafından takip edildiklerini belirten Doku, “Kolluk neden katillerin değil de bizim peşimizde?” diyerek tepki gösterdi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan (21) 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Kaybedilişinin bin 402’nci gününde Doku’nun ailesi Tunceli’de Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşmek istedi.
6 Kasım’da Tunceli’ye giden Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, yeni Vali Tekbıyıkoğlu ile görüşme girişimleri yanıtsız kalınca sanal medya hesabından bir video paylaştı. Abla Doku, “Bugün Gülistan’ın olmayışının bin 402’nci günü. Bin 402 gündür Gülistan yok. Biz yeni Vali ile görüşüp yeni İçişleri Bakanı’ndan randevu talep etmeye geldik. Dünden beri kolluk kuvvetleri an be an peşimizde. Neden kolluk kızımı bizden alıp karanlığa atanların peşinde değil de Gülistan’ı sorduğumuz için bizim peşimizde? Kolluğun görevi katillerin, tecavüzcülerin peşinde olmak değil midir?” diye sordu.

EVE GELECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in ortada bir kanıt yokken Gülistan Doku’nun intihar ettiğine dair iddialar ortaya attığını belirten Doku, “Eski Vali Tuncay Sonel bizi bu köprüye getirdi ve ‘Kızınız intihar etti. İki çocuğum üzerine yemin ederim, namusum üzerine yemin ederim onun bedenini size vereceğim’ dedi. Oysa Gülistan’ın intihar ettiğine dair bir kanıt yoktu. Neden Vali bu iddiada bulundu? Gülistan kaybedilmeden 2 gün önce bizi aramış eve geleceğini söylemişti. 5 Ocak’ta ise bize gelen telefonla onun kayıp olduğunu öğrendik” diye belirtti.
Kardeşinin Zainal Abarakov tarafından 4 Ocak’ta darp edildiğini ifade eden Doku, “Abarakov tarafından darp ediliyor ve zorla araca bindirilmeye çalışılıyor. 5 Ocak sabahı da Abarakov ona bağırıyor. O andan sonra Gülistan kuş oldu, buhar oldu buna inanın diyorlar bize. Ayın 7 Ocak’ta Engin Yücel (Zainal Abarakov’un polis üvey babası) kentten çıkıp Elazığ’a gitti. Görevli olmasına rağmen neden nasıl gitti. Neden soruşturulmadı?” diye sordu.

‘BU IZDIRABIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ’
Bin 402 gündür kardeşinden gelecek bir haberi bekleyen Doku, “Gülistan yok, katiler dışarda geziyor. Bin 402 gündür adalet can çekişiyor. Yeni İçişleri Bakanı ile görüşmek ve kızımıza ne oldu sorusunun cevabını almak istiyoruz. Bu ızdırabın bitmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.